Autor Wątek: tuning ekstremalny  (Przeczytany 15379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcinlublin

• Gość
Odp: tuning ekstremalny
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2007, 21:57:40 »
tragedia tak wyglada jakby ktos podoczepial kawalki plastiku  nawe zderzaki nie sa spasowane  :|

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2007, 23:44:56 »
dramat
starlet ma byc cichociemna.małe niewiadomocoto robi co tam se tylko zechcesz
...P.S.kolejne cichociemne które mi się podoba to ta trupiarka Subaru Legacy (turbo)
http://www.ts-alpin.prv.pl/legacy1.jpg
http://www.ts-alpin.prv.pl/legacy2.jpg

Po Polskich dziurach to tak nie za bardzo mają co do gadania beemy 3,5 i 7 oraz mase innych mocnych aut.Ze nie wspomne jak poleje.

Mniej więcej ze 3 razy bardziej( a może 30 lub 300)  wolałbym pojazd demonstrowany przez "dEF".Nawiasem mówiąc korci..oj korci....
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2007, 23:48:17 wysłana przez ts_Alpin »

Jumpjet

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lutego 2007, 00:13:15 »
obciach...
Prawdopodobnie prezentuję ten sam nurt co marcinlubin i ts_Alpin - mały niepozorny morderca pod postacią starletki, to coś, co stanowi kwintesencję przyświecającej mi idei.
Zdjęcia faktycznie zaliczymy do ciekawostki dla komediohorroropisarzy z bollywood i pomysłu jak nie tuningować gwiazdki. Zresztą nie wiem jak ze starlet gt advance można było zrobić coś tak masakrycznego.
Fele, ciut niższy zawias, białe kierunki, dyskretna lotka pełniąca funkcję docisku (a nie hamulca) mogą dodać uroku. Ale na pewno najwięcej satysfakcji dają modyfikacje podnoszące walory jezdne. Nie wspominając o szoku, jaki przeżywają niektórzy lanserzy w przepicowanych bejcach...
Pzdr

P.S. ts_Alpin... Subaru Legacy Turbo to od zawsze moje małe marzenie - 250KM+AWD w całkiem niepozornej budzie; gdyby mnie było stać (na zakup i eksploatację) to bym się długo nie zastanawiał  :-)
P.P.S. Zbieram na 4AGE  :roll:

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Lutego 2007, 01:08:51 »
A wiesz ze ja też:)) Z "bartique" jeździłem do szkoły pare lat starletką i on mnie zaraził .Wiosną zakupił E9 Gti ( tam jest własnie 4age)
oczywiście nie rezygnując z starlet.

Silniczek extra.cug ma niezły.A w starlet to by była rakieta dopiero.ło matko!:)
Co gość wyrabia ze starlet>respect dla niego.szuter i śnieg to jego żywioł.Asfalt opanował juz pare lat temu więc nawet nie wspominam.z szutru mam filmik,ze sniegu niestety nie bo zimy było z 5 dni wiec nawet nie było czasu nakręcić.On rozmyśla nad czyms z usa.jakims motorkiem rodem z "glanza"?! Ja nad 4age

Yaz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lutego 2007, 09:22:22 »
Prawdopodobnie jest to samochód na 1/4 mili, ale niestety cała strona jest po japońsku. Bynajmniej ze Starletki pozostał jedynie bodykit a podejrzewam, że nawet to jest ze specjalnych materiałów.

Co do cichociemnej fury to jak najbardziej jestem na tak. Ale Subaru to Subaru i każdy kumaty człowiek wie co te samochody potrafią.
Prawdziwym rarytasem była by np. Warszawa albo duży Fiat z pożądnymi silnikami i wymienioną całą mechaniką.

Jumpjet

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lutego 2007, 21:33:24 »
No właśnie 4AGE były montowane z tego co wiem tylko w tych rolkach (oczywiście mówiąc o "niższych" modelach).
Bardzo dużo ludzi właśnie nie wie co to jest Subaru, bo wygląda jak zwykła klimuzyna klasy średniej-wyższej,a ludzi mających jako-takie pojęcie o motoryzacji naprawdę nie spotyka się na każdym rogu. Dlatego większość picowaczy-bejcowiaczy ma koszmary po spotkaniu z tymi bryczkami  :-)
Swojego czasu był zawodnik, który miał syrenkę z mechaniką porsche (a raczej porsche z budą syrenki  :-P).
Pzdr

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Lutego 2007, 22:03:35 »
Ta syrenka to chyba gdzieś z okolic Krakowa albo i samego Krakowa( choc nie koniecznie) bo widziałem ten pojazd na "tuning show" w krakowie.Taka niebieska??Ciekawe ciekawe...

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Lutego 2007, 11:22:48 »
no faktycznie troszku im sie ten "body work" rozchodzi na boki  :grin:

P.S. Jumpjet przeciez silniczek albo zestaw turbo juz znalazles, teraz tylko trzeba wymyslic jak go tutaj tanio sciagnac :wink:

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Lutego 2007, 12:31:06 »

A propos 4A GE to własnie znalazłem na allegrogo :

http://allegro.pl/item164225455_silnik_toyota_corolla_4age_4a_ge_z_wiazka_i_ecu.html

Jak dla mnie cena bardzo OK

Gdyby to nie był styczen to sam bym kupił cos takiego

http://allegro.pl/item167783441_toyota_corolla_gti_4a_ge_.html

Jako drugie auto :)
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Jumpjet

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Lutego 2007, 21:24:57 »
Też widziałem ten sprzęt na allegro, jednak... jest to red top (co prawda drugiej generacji), który ma już przynajmniej 15 lat i raczej bogatą przeszłość. To samo tyczy się tej rolki - nie ukrywam, ze fajna, ale trzeba by włożyć w nią "trochę" kasy, bo przebieg kwalifikuje ją do wymiany wszystkich uszczelnień i paru innych rzeczy. Ja chcę konkretnie silver top, nawet wiem już dokładnie który(ewentualnie rozważam jeszcze jeden black top).
Born... wiesz przecież, że w grę wchodzą 2 rzeczy: 4AGE lub 4EFTE. To już jest obgadane, wiemy co i jak tylko jak napisałem zbieram na to  :-). Bez względu na wersję potrzeba ok. 6k PLN, których niestety nie znajduje się codziennie na ulicy  :-P. Przy okazji rozglądam się oczywiście za tańszym transportem, ale pewne jest to, że ma być JDM, bo nie chcę kupować zdechłego silnika do reanimacji.
ts_Alpin - niebieska - dokładnie ta :-)
Pzdr
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2007, 22:23:02 wysłana przez Jumpjet »

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Lutego 2007, 10:49:27 »
Moze wiecie czy jest jakas szansa ze 4A FE rozni sie od 4A GE tylko górą??? Zawsze byłoby dla mnie taniej zostawic ten blok i wsaszic  20V i miec 120 kW

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Lutego 2007, 15:46:38 »
WOW.Wraz z bartique też mamy taki plan zeby "pouturbiać" nasze starlety:)Ciekawe by to było.Już po fazie wstępnych planów.Teraz tylko czekamy na pogodę żeby na te silniczki uzbierać troche funduszy.
Swoją drogą bartique będzie sprzedawał swoje gti.Pewnie nie będzie za nie krzyczał za wiele.Fajnie to to jedzie:))

Offline Carinka1.6

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Lutego 2007, 16:38:45 »
nie komplikujcie sobie zycia za bardzo ;)
L-I-N-K
Moze wiecie czy jest jakas szansa ze 4A FE rozni sie od 4A GE tylko górą??? Zawsze byłoby dla mnie taniej zostawic ten blok i wsaszic  20V i miec 120 kW
to 4age o którym piszesz ma akurat 110kW ;)
silniki 4ag(z)e mają od 120 do 170hp, jezeli chodzi o starletke to proponuje bardziej 4efte silniki montowane seryjnie w gwiazdkach... sa lzejsze od ge i beda mniejsze koszty zwiazne z swapem, no i toyka bedzie lepiej jezdzic ;)
4age w starletce dzieki swojej wadze bedzie nadawało sie raczej tylko do jazdy na wprost, imo bedzie strasznie podsterowna i zakrety trzeba bedzie brac dośc wolno.... :)
Carina1.6 LB z kolektorem 4-2-1 ... ??
Starlet Power

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Lutego 2007, 18:46:09 »

to 4age o którym piszesz ma akurat 110kW ;)

http://www.geocities.com/MotorCity/7177/4ageengines.html

Jak widac 4A GE moze miec maksymalnie 123 kW przy 7800 rpm... mnie juz nawet nie chodzi o moc..ale te obroty :icon_pray:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl