Autor Wątek: Chodziła i nagle zgasła  (Przeczytany 22442 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mr Q

• Gość
Chodziła i nagle zgasła
« dnia: 19 Lutego 2007, 16:56:25 »
Witam,

Ostatnio spotkał mnie nieprzyjemny przypadek. Pojechalem sobie na miasto, zaparkowalem samochod na 3h, wrocilem, odpalilem, pochodzil ze 30 sekund, po czym przerwal kilka razy jakby gdzies iskry nie bylo i zgasl. Wiecej sie go odpalilc nie dalo. Zajechalem jeden aku i nic, wlozylem drugi i tez nic. Camry wyladowala w warsztacie, ale do niczego sensownego nie doszli, odpiero dzisiaj komputer diagostyczny beda mieli to sprawdza. Mówią ze jest iskra, ale bardzo słabiutka. Jakies pomysly co to moze byc?

P.S. Przypomnialo mi sie jeszcze jedno. Jak jeszcze jechalem, jakies 3 minuty przed dojechaniem do celu zapalil mi sie CHECK ENGINE, tyle ze juz wczesniej mi sie czasami zapalal na gazie.

Camry '92 2,2L USA

Pozdro
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2007, 16:58:15 wysłana przez Mr Q »

owca

• Gość
Odp: Chodziła i nagle zgasła
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lutego 2007, 09:32:00 »

P.S. Przypomnialo mi sie jeszcze jedno. Jak jeszcze jechalem, jakies 3 minuty przed dojechaniem do celu zapalil mi sie CHECK ENGINE, tyle ze juz wczesniej mi sie czasami zapalal na gazie.

Pozdro

jesli camry stoi gdzies kolo ciebie to zczytaj kody bledow i napisz jakie sie pojawily ,

pozatym czuc paliwem jak ja odpalasz, jak przkrecisz kluczyk i to czy slyszysz jak paliwo plynie i pompa pracuje (mozna to wymusisc zwierajac piny na kostce diagnostycznej) kolejna sprawa (mniej bezpieczna) to wyjmuj pokolei kazda swiece rozkrecaj i patrz jaka iskra jest. W 2.2 latwiej takie rzeczy zdiagnozowac bo obywa sie praktycznie bez rozkrecania
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2007, 09:35:23 wysłana przez owca »

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lutego 2007, 10:32:12 »
Ciezka sprawa ale powykrecaj swiece moze czas na wymiane oraz przewody wysokiego napiecia, a po drugie paliwo masz ?
P.S.
Tak to jest z instalacjami gazowymi.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lutego 2007, 11:19:24 »
Samochod juz stoi na warsztacie ale mecza sie z nim juz kilka dni i nie wiedza co jest grane. Jak juz pisalem wczesniej, iskra jest ale slaba, paliwo o ile mi wiadomo dochodzi. Przewody WN nowe, swiece prawie nowe platynowe DENSO.

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lutego 2007, 12:52:08 »
Czesc.
mialem podobny przypadek byla iskara ale bardzo slaba nie mogli dojsc o co chodzi a to byla cewka...i podejrzewam ze u ciebie bedzie to samo.
jak nie cewka to moze modul zaplonowy. ale na 99% cewka
do cewki dochodza dwa kable na jednm powinien byc plis na stale na drugim impulsy.. mozna to sprawdzic zwykla probowka jesli sa impulsy a na drugim podczas krecenia jest plus na stale to modol dobry i walnieta cewka. prosta sprawa.
czekam na wiadomosci co bylo u ciebie.

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Lutego 2007, 14:48:54 »
No i wszystko jasne. Okazało sie ze umarła cewka i kopułka rozdzielacza. O ile z tą drugą nie ma problemu, o tyle cewkę (poza Toyota) ciezko dostac. Moze ktos z forumowiczów ma na zbyciu? Najchetniej Wawa lub okolice.

Pozdrawiam.

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lutego 2007, 15:19:25 »
tak myslalem ze to cewka. nie chcieli mi nigdzie sprzedac samej cewki az trafilem i kupilem dwie.
ja zmienialem tydzien temu w swojej
mam jeszce druga.
tylko nie wiem czy cena ci odpowiada 200zl po tyle placilem za nie
uzywane ale orginalne. nie pytalem sie ile kosztuje w serwisie. a podobno koreanskie porubki mozna gdzies kupic ale jakosc ich jest tragiczna. jesli chcesz moge ci odsprzedac w sumie ta jedna.
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2007, 15:29:04 wysłana przez Daro78 »

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lutego 2007, 15:27:00 »
A mozesz mi podac nr na tej cewce? 200 pln to nie cena zaporowa... tylko jak moglbym nabyc? Bywasz w 100-licy? :D Czy jakis qrier? Jakbys zawitał do pieknego stołecznego miasta to masz u mnie olbrzymie piwo  :laugh: Ja jestety uziemiony jestem :(

P.S. Nie ukrywam ze zależy mi na czasie.
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2007, 15:29:11 wysłana przez Mr Q »

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Lutego 2007, 15:32:50 »
nie mam jej pod reka ale wiem ze co do tego numeru roznila sie ostatnia cyfra od tych co jest w camry ale ja mam ja u siebie juz ponad tydzien i dziala super. wiec mysle ze to nie problem zreszta ten facio co mi sprzedawal gwarantowal ze bedzie ok no i jest. w wawie bede w czwartek rano ok 8. a pytales ile w serwisie kosztuje?

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Lutego 2007, 15:36:55 »
byc moze bede jutro rano jeszcze ale to bede wiedzial dzisiaj ok 20.

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Lutego 2007, 15:39:31 »
a pytales ile w serwisie kosztuje?

Nawet nie pytalem, nie chce zawału dostac :)

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Lutego 2007, 15:42:01 »
a moze warto zapytac;) ja tez sie balem bo podobno to nie jest tanie. wysle ci tel na priva to jak cos to zadzwon ok

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Lutego 2007, 16:03:15 »
W Toyocie cena cewki to 500 pln  :-o , zadzwonie wieczorem to sie umowimy :)

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Lutego 2007, 16:07:12 »
ok zadzwon to powiem kiedy bede w wawie czy jutro czy w czwartek.

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Lutego 2007, 12:23:11 »
Mój mechanior przekonał mnie na oryginał, nówke sztuke (z wymiana 490) powiedział, że do elektroniki lepiej nie mieszać zamienników. jetem pewny ze to juz nie padnie. (ale był obciach jak Camry zabierali na lawete)
Pozdrawiam Tomek
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl