Standart do kół stalowych to ET45.
Pytałem o tą różnicę przy innej szerokości bo ET wyraża się w stosunku do płaszczyzny symetrii felgi. Czyli dla różnych szerokości znajduje się w różnych odległościach od osadzenia, nawet przy takim samym ET. Czyli, że szersza felga będzie wystawać bardziej niż węższa, nawet jeśli będzie miała większe ET (bo pół cala to więcej niż 3 mm). Nie wiem czy mam rację. Jak wy sądzicie?
Pomóżcie proszę. Pozdrawiam
snowy - masz rację i bardzo dobrze to sobie skalkulowałeś... Czyli:
ET 48 oznacza, że
całe koło bedzie o 3 mm głębiej osadzone w nadkolu...
6,5J względem 6,0Joznacza, że w nowj symetrii mocowania,
felga będzie szersza zarówno na zewnątrz jak i do wewnątrz o 0,25 cala /na każdą stronę/.
W zależności od założonych przez Ciebie opon, albo będziesz miał balony a'la Mc Hammer /czyli opona szersza od felgi/ albo legginsy a'la Madonna /czyli opona węższa od felgi/ Jeśli założysz 225 na felgę 6,5 cala, to raczej to pierwsze... Oczywiście zależy to również od profilu opony ale to inny temat...
Ja mam 205/50/16 na feldze o szerokości 7 cali i jest w linii - czyli ani balon ani legginsy - taka poglądowa uwaga... :wink:
Odnośnie ocierania - nie wiem dokładnie jak działa zawieszenie w Camry i czy się "składa" do wewnątrz wraz z obciążeniem - mam na myśli pracę zawieszenia taką jaką można obserwować w produktach np. BMW - jeśli nie, to celem sprawdzenia, czy będzie obcierać wystarczy spojrzeć z tyłu na układ koło/nadkole, odjąć 3 mm z tyt. większego ET, dodać 0,5 cala z tytułu szerszej felgi + ewentualnie dodać "balon" z tytułu szerszej opony. I tyle. Powodzenia.