Witam właśnie dołączyłem do grona tego zacnego forum, jeżdżę 1,5 roku kombikiem 2,0 D-4D z 2002 roku wersja japońska VIN JTDEX.... przebieg 67 tys.km, miałem problem z dopasowywaniem części, np. lewy przedni wahacz nie pasował z zadnych używek normalnych rolek więc musiałem wybulic w ASO ok 700 zł!!!, drugi przykład filtr kabinowy - dobrze że poszedłem do "szanującego" się sklepu z ramką owego filtra bo model do corolli nie pasował. Po dłuższej zadumie sprzedawcy i ściągnięciu kodów ze starego filtra okazało się że pasuje filterek magnetti marelli ale od yarisa. Ale koniec tej historii. teraz mam problem z delikatnymi trzaskami z okolic zegarów lub kolumny kierowniczej przy gwałtowniejszym przyśpieszaniu. Nie wiem ale wydaje mi się jakby "strzelały" jakieś przekaźniki.
Szukałem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem. Mam też problem z biciem tarczy przy hamowaniu szczególnie z dużych prędkości - chcę zmienić tarcze i klocki na nowe ale mając problemy z dopasowaniem części do mojego tajemniczego modelu mam prośbę czy ktoś zmieniał tarcze w podobnym modelu, jakie stosował, itd... zaznaczam że chcę pominąć ASO. dzieks za podpowiedzi