Autor Wątek: Problem z szybą  (Przeczytany 3424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Problem z szybą
« dnia: 29 Marca 2007, 15:24:42 »
Koledzy, kto z Was wie jak zdejmuje się boczki drzwi w Camry  :huh: Nie dziala przycisk rególowania szyby i jest to niewygodne. Chciałbym go przeciścić ale nie wiem jak zdemontować drzwi.

Offline coupe

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Problem z szybą
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Marca 2007, 17:05:14 »
odkręcasz śrubki wyjmujesz kołeczki delikatnie ściągasz z zatrzasków od dołu ale najgorsza jest klamka... jest taki zatrzask od dołu albo od góry ktury trzeba podważyć cienkim płaskim śrubokrętem.
16l / 100 LPG

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Marca 2007, 18:23:36 »
jeśli przednie to zdejmujesz zaślepki (dwie w przedniej części, jedna na uchwycie, jedna na górnej krawędzi kieszeni) odkręcasz śruby (dwie w przedniej części, dwie na uchwycie, jedna na górnej krawędzi kieszeni). zdejmujesz blende pod klamką (uważaj łatwo peka) najlepiej własnie cienkim płaskim śrubokętem pomiedzy klamke a blende. najpierw wyjmujesz tylna częśc potem przednią (tam jest ząb haczączy głęboko przy klamce, więc dlatego najpierw tył) Wtrakcie wyjmowania blendy będziesz musiał odciągnąc na chwile klamkę (jak przy otwieraniu drzwi). Ja zdejmuje jeszcze czarny trójkąt na wysokości mocowania lusterka jest na wcisk na 3 kołki, raczej nie peka. Kołki w tylnej krawędzi (tej od zamka) wciskasz środek i wyjmujesz cały kołek (aby włożyćtrzeba wysunąć rdzen do góry i po umieszczeniu kołka w otworze w cisnąć go aby zrównał sie z częścią zewnętzrną). teraz od dołu masz chyba 4 kołki wcjiskane, poprostu odciagasz boczek i unosisz do góry (listwa przy szybie). bedziesz miał 2 kable: do światełka (ja wyjmuje lampke i odpianm kabel) i do wyłącznika szyby i już. Z tyłu prościej bo tylko: blenda klamki, 2 śruby na uchwycie i 4 kołki (od strony zamka 2 i od strony zawiasów 2) powodzenia.
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Offline coupe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Marca 2007, 19:42:48 »
no właśnie dokładnie tak ....
u mnie też szyba nie działała juz jak kupiłem auto - myślałem ze jakiś przycisk albo co ale po zdięciu tapicerki okazało się że nie ma linek prowadzących od silniczka do prowadnic a szyba była przpięta na stałe do prowadnicy taką małą żabką ;@ uwazaj szczegulnie na tą klamke bo ja połamałem...
16l / 100 LPG

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Marca 2007, 20:03:01 »
no właśnie dokładnie tak ....
u mnie też szyba nie działała juz jak kupiłem auto - myślałem ze jakiś przycisk albo co ale po zdięciu tapicerki okazało się że nie ma linek prowadzących od silniczka do prowadnic a szyba była przpięta na stałe do prowadnicy taką małą żabką ;@ uwazaj szczegulnie na tą klamke bo ja połamałem...

Ja kupiłem ją niedawno... :-)u mnie działa przyciskiem w drzwiach kierowcy. Pewnie sa jakies styki brudne bo niedawo jako tako jeszcze działał.

Offline Etman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Marca 2007, 20:36:10 »
Mi  nie dziala tylna lewa:/ Patrzyłem i "napędzara"- silniczek poszedł:/ Nowy to drogi.. za drogi... szukam używanych... sprawnych
Nie na Nasze drogi!

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwietnia 2007, 14:02:51 »
Dziadek T, nie rozbieraj drzwi.

Dziecinnie prosto wyjmuje się przełącznik (np. płaskim śrubokrętem), potem rozpinasz kostkę, wyjmujesz przełącznik z obudowy i po sprawie.
Bywa że na "blaszkach" nie ma styku. 5 minut roboty i po problemie, szczególnie że zgodnie z Twoim opisem wszystko wskazuje tylko na przełącznik...

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Kwietnia 2007, 00:01:15 »
Mi  nie dziala tylna lewa:/ Patrzyłem i "napędzara"- silniczek poszedł:/ Nowy to drogi.. za drogi... szukam używanych... sprawnych
Przy zakupie silnika pamiętaj, żeby był dokładnie do tych samych drzwi - mają inne mocowania.
Ja swój zreanimowałem w camry rozbebeszając go na częsci i myjąc rotor i wirnik - były całe zardzewiałe - pociągnąłem jakąś oliwą i ożył :-) Tak samo naprawiłem silnik regulacji reflektorów w LS - działa bez zarzutu...
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl