Autor Wątek: Dobry zakład LPG w Trójmieście  (Przeczytany 3372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

denubis

• Gość
Dobry zakład LPG w Trójmieście
« dnia: 02 Kwietnia 2007, 19:11:06 »
Witam

Poszukuje dobrego serwisu LPG, gdyż nadeszła pora aby zmniejszyć wydatki na bęzynę.
Posiadam Corolle E9 z silnikiem 1,6 4A-FE. Ostatnio spalanie w mieście wynosi 10,5l. Zastanawiam się czy to nie za dużo jak na ten silnik?
Jeśli mogę prosić o opinie jaką instalację posiadacie i jak się sprawuje

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Dobry zakład LPG w Trójmieście
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwietnia 2007, 17:57:17 »
Ja zakladalem w argaz na osowej i od 275 000 dobrze sie sprawuje :grin:

belgrano

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwietnia 2007, 11:26:04 »
U was jesy przedstawiciel Elpigaz.com.pl :-))

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Kwietnia 2007, 21:03:02 »
Bylem tam raz bo gaz mi sie nie chcial wlaczyc kazali wymienic pol instalacji, a jak pojechalem do argazu okazalo sie ze 1 kabelek sie przetarl  :laugh: wiec ja bym uwazal  :grin:

wiewior

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Kwietnia 2007, 14:37:27 »
Ja zakładałem w POMIE w oliwie ponad 120 tyś zrobione instalacja II gen i zero problemów jak narazie :) Cari 1.6 16 V spalanie normalna jazda miasto 10 litrów , na kacie hmmmmm :) 12 , 13 łyknie a na trasie 8 , 9 litrów gazoliny .

denubis

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwietnia 2007, 23:51:00 »
Witam

Gaz juz założony. Skończyło się na sekwencji a założyłem w Redzie w oddziale Czakramu za 2300zł z butlą toroidalna 41L.
Wszystko działa super, tylko silnik na wolnych obrotach przerywa na jednym garze  :-( po dodaniu gazu już problem znika. Nie wiem czy warto zmieniać przewody WN, ponieważ próbę wody wytrzymują. Świece wymieniałem 2k km temu na Beru. Moze to ich wina?
Drugi problem to taki, że na wolnych obrotach ( 1-2tys) jak odpuszczę gaz to robi sie kangurek - silnik dusi się i nagle szarpie i tak na okrągło aż nie przycisnę mocniej. Wydaje mi się że to kwestia wyregulowania.

Pozdrawiam

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Kwietnia 2007, 16:53:06 »
Cytuj (zaznaczone)
Wszystko działa super, tylko silnik na wolnych obrotach przerywa na jednym garze
I to sie nazywa super? :grin:
Cytuj (zaznaczone)
Drugi problem to taki, że na wolnych obrotach ( 1-2tys) jak odpuszczę gaz to robi sie kangurek - silnik dusi się i nagle szarpie i tak na okrągło aż nie przycisnę mocniej.
Mozliwe ze trzeba bedzie przytakac dolot powietrza albo spytaj sie kolegi Owcy on sobie z tym problemem poradzil w jakis mniej inwazyjny sposob

wiewior

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Kwietnia 2007, 21:53:05 »
Przytykanie dolotu to nie rozwiazanie zmuli ci autko i zacznie palic jeszcze wiecej takze przytykanie sobie odpusc
ja bym stawiał na zbyt uboga mieszanke jak nie chce na wolnych równo pracować albo silniczek krokowy nei działa jak nalezy i to tez moze byc problem , najlepsza opcja to jedz do gazowców opisz problem i niech dłubia.
Pozdrowionka:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl