Autor Wątek: dziwna sprawa z wspomaganiem  (Przeczytany 3066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

owca

• Gość
dziwna sprawa z wspomaganiem
« dnia: 07 Kwietnia 2007, 21:11:42 »
co to sie stalo ?
Jechalem sobie dzis spokojnie i cos tam chcialem pokazac kolegom, podczas jazdy wrzucilem N i przygazowalem silnikiem az do odcinki, potem spowrotem wrzucilem na D i zauwazylem ze nie mam wspomagania. I tak jezdzilem ze 30 minut (masakra zaparkowac camry bez wspomagania). Pozniej gdzies musialem pojechac i przygazowalem bryczke do 5000 obr i wspomaganie znow sie wlaczylo. Czy jest wogole mozliwe ze jakis pasek mogl sie zsunac - nic sie nie swiecilo jak wspomaganie nie dzialalo, nie bylo dziwnych dzwiekow ani nic, poprostu nie dzialalo.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: dziwna sprawa z wspomaganiem
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Kwietnia 2007, 21:30:54 »
Poziom plynu we wspomaganiu ? Wspomaganie jest mechaniczne wiec zobacz jeszcze pasek, ale to dziwne,  że pojawia się i znika..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

owca

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Kwietnia 2007, 21:44:19 »
Poziom plynu we wspomaganiu ? Wspomaganie jest mechaniczne wiec zobacz jeszcze pasek, ale to dziwne,  że pojawia się i znika..

poziom plynu jest OK, zreszta jakis czas temu byl wyminiany bo mi pekla rurka od wspomagania i wszystko sie wylalo. Paski tez nowe. Dzoiwna sparaw, pierwsze wrazenie wialem ze pasek mi sie zerwal i spadl, az nawet sie wrocilem i patrzylem czy nigdzie na drodze nie zostal. Potem zajrzalem pod maske i na pierwszy rzut oka wszystkie paski byly na miejscu. Naprawde dziwna sprawa - bo wg mnie raczej niemozliwe jest zeby pasek sie zsunal a pozniej naskoczyl spoiwrotem, ale wyglada na to ze tak sie zrobilo ?????

a poza tym dzis zobaczylem ze amortyzator mi wylal, okazalo sie ze mam wybite tuleje wachacza przedniego i przy zmianie opon ukrecili mi jedna ze srub ;) nie ma jak swieta :D :D

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Kwietnia 2007, 00:49:19 »
Co do amorków - jesli będziecie kupować - znalazłem na allegro gościa - tu jest link do niego (http://www.brukmotor.exb.pl/) który sprowadził mi amorki do LS w ciągu tygodnia na FV i z gwarancją po 350pln/szt gdzie w ASO i innych JC są po blisko 700pln/szt ! Polecam tego człowieka - amorki do lexa już mam w domu .
Owca tuleje kup w ted-gum.pl

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Kwietnia 2007, 01:07:34 »
możesz go polecać, a mi sprężyn do Camry nie ściągnął "bo musi pan wpłacić zaliczkę 100% wartości, a potem spróbujemy sprowadzić, może miesiąc, może dwa"... koleś mnie rozbroił swoją szczerością  :grin:
pomijam ilość błędów w mailach, zdawkowe odpowiedzi "bo panie, jak ja mam 60 maili do odpisania dziennie, to nie sprawdzam pisania, bo i tak każdy wie o co chodzi"...

sorry, wymagam czegoś więcej niż tylko dobrej ceny :)

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Kwietnia 2007, 13:39:30 »
Marcin,
wpłaciłem kolesiowi 100pln całość załatwiłem telefonicznie. Podałem mu nr z katalogu KYB - on cenę. Mam towar, fakturę i super cenę więc polecam, bo tak go postrzegam. Jest jeszcze wielu ludzi, którzy kiepsko posługują się netem - może ten też do nich należy ?

Offline Etman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Kwietnia 2007, 10:07:43 »
Hmmm... Też tak robiłem ale nie było problemów ze wspomaganiem:/ hmm
Nie na Nasze drogi!

owca

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Kwietnia 2007, 10:18:53 »
możesz go polecać, a mi sprężyn do Camry nie ściągnął "bo musi pan wpłacić zaliczkę 100% wartości, a potem spróbujemy sprowadzić, może

a czy zalatwiles juz sobie gdzies te sprezyny ?? bedziesz bral zwykle czy moze troche nizsze. Ja tez bym sie na to pisal, no i amorki tez (ogolnie wszystkie gumy itd)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Maja 2007, 13:34:34 »
temat chyba mało aktualny, ale... sprężyny które chcę wziąć to wersja wzmacniana, bo co by nie mówić, kombiak ma "trochę" za ośką, do tego dochodzi zbiornik LPG, czyli 50-80kg na "+" wiszące też za osią...

obniżanie kombi nie ma dla mnie sensu, przyjdzie wrzucić coś do środka, i będę wycierał asfalt wydechem...

wzmacniane do kombi robi Lesjofors, są jak Yeti, w Polsce od roku nikt ( włącznie z JC i IC ) nie chce się podjąć sprowadzenia tego bez wpłacenia 100% zaliczki... boshh... nie ma jak nasz piękny kraj...

wysłałem parę maili do Austrii i Niemiec, zobaczymy co się ruszy w temacie :)

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl