Autor Wątek: Klamka wpadajaca w rezonans... (ave'99)  (Przeczytany 2111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mico84

• Gość
Klamka wpadajaca w rezonans... (ave'99)
« dnia: 08 Kwietnia 2007, 14:38:53 »
Witam mam problem z klamka ktora wpada w rezonans (przednie drzwi Avensis '99 wagon) Drzwi sa wygluszone...do klamki jest wyjatkowo utrudniony dostep... nie mam pomyslu jak wyeliminowac drgania...

Macie jakis pomysl?
Moze wiecie jak ja zdemontowac, aby dostep byl latwiejszy ?

Co mi przychodzi do glowy
to albo mata w tamtym miejscu tylko nie wiem jak ja zaaplikowac  zracji tego ze dostep utrudniony lub spray...ale z tym spray'em tez ciezko byloby sie dostac tam...

Prosze o pomoc :)

Pozdrawiam,
Michał

wiewior

• Gość
Odp: Klamka wpadajaca w rezonans... (ave'99)
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Kwietnia 2007, 15:16:20 »
ello mam to samo w carinie e klamka od strony kierowcy zewnetrzna nieprzyjemnie hałasuje , juz tyly próbowałem sposbów wygłuszenia jej przy okazji wygłuszenia drzwi ale nic z tego i chyba pozostaje tylko kupno nowej klameczki

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Kwietnia 2007, 17:54:20 »
wiewior, mialem to samo z jedna klamka z tylu (tez zewnętrzna i tez w cari). Rozwiązałem to przy pomocy cienkiej taśmy uszczelniającej do plastikowych okien (samoprzylepnej). Odchyliłem klamkę maksymalnie do góry (tak, jakbym otwierał drzwi)i przyciąłem rzeczoną uszczelkę idealnie na kształt tej części klamki, która się "zagłębia" do środka. Przykleiłem i problem się już nie pojawia (a klamka ani na milimetr nie odstaje bardziej, niż zwykle). Więc polecam taki oto sposób.
Mico84.. chodzi o klamkę wewnętrzną czy zewnętrzną?

owca

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Kwietnia 2007, 18:14:09 »
wiewior, mialem to samo z jedna klamka z tylu (tez zewnętrzna i tez w cari). Rozwiązałem to przy pomocy cienkiej taśmy uszczelniającej do plastikowych okien (samoprzylepnej). Odchyliłem klamkę maksymalnie do góry (tak, jakbym otwierał drzwi)i przyciąłem rzeczoną uszczelkę idealnie na kształt tej części klamki, która się "zagłębia" do środka. Przykleiłem i problem się już nie pojawia (a klamka ani na milimetr nie odstaje bardziej, niż zwykle). Więc polecam taki oto sposób.

hehe rozwiazalem to w taki sam sposob :)

wiewior

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Kwietnia 2007, 18:27:26 »
Ide zaraz popróbować :) dzieki za info ja pórbowałem od srodka drzwi ja wygłuszyć :)

Mico84

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Kwietnia 2007, 11:14:37 »
Mi chodzi o klamke zewnetrzna ta w srodku jest wygluszona i wytlumiona i nie drgnie :) ale ta na zewnatrz drga w rytm niskich tonow :) rozwizuje problem przytrzymanie reka calej klamki wraz z plastikiem tym calym czarnymz kazdymi drzwiami jest to samo.jak trzymam cala klamke docikam reka to nic nie drga. na pewno gdzies jest jakas przerwa miedzy tym plastikiem a karoseria i to dlatego drga ale w nijaki sposob dotrzec...nawet nie mam pojecia jak to wymontowac...nie ma zadnych srubek ani nic w tym stylu....

Mico84

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Kwietnia 2007, 21:48:28 »
Hmm problem dalej wystepuje a ja nie mam pomyslu...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl