Autor Wątek: silnik się buntuje  (Przeczytany 1838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Karoloos

• Gość
silnik się buntuje
« dnia: 30 Kwietnia 2007, 00:34:59 »
Mam dziwną przypadłość. Na gazie i chodzi i odpala, a na benzynie odpala odrazu praktycznie i odrazu gasnie. Dodając gazu można go nawet trzymać na obrotach. Zdarzyło się że w ogóle nie odpalił na PB. Wiem że paliwo dochodzi do kolektora. Może jakiś czujnik bzdetny. Jak jeszcze chodził to tak jak wcześniej pisałem lekko przerywał odcinał paliwo w różnych momentach. Pompe też już sprawdzałem.

owca

• Gość
Odp: silnik się buntuje
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2007, 06:34:43 »
Mam dziwną przypadłość. Na gazie i chodzi i odpala, a na benzynie odpala odrazu praktycznie i odrazu gasnie. Dodając gazu można go nawet trzymać na obrotach. Zdarzyło się że w ogóle nie odpalił na PB. Wiem że paliwo dochodzi do kolektora. Może jakiś czujnik bzdetny. Jak jeszcze chodził to tak jak wcześniej pisałem lekko przerywał odcinał paliwo w różnych momentach. Pompe też już sprawdzałem.

ale jaki silnik dokladnie, jesli 3.0 3vz-fe to sprawdz czy nie masz przeplywomierza zablokowanego w pozycji maksymalnej i czy wogole jest sprawny

Karoloos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2007, 13:01:50 »
tak 3vz-fe. 3.0. Przepływomierz już dostał nieraz, ale jakoś chodził i na gazie chodzi bez zarzutów.

owca

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Kwietnia 2007, 17:03:03 »
tak 3vz-fe. 3.0. Przepływomierz już dostał nieraz, ale jakoś chodził i na gazie chodzi bez zarzutów.

przeplywomierz nie ma wplywu na zachowanie samochodu na gazie. zobacz czy sie klapka w nim rusza swobodnie. JAk nie to moze silnik krokowy ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl