Autor Wątek: Dziwne odgłosy gdzieś z tyłu  (Przeczytany 2466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

juras_ep4

• Gość
Dziwne odgłosy gdzieś z tyłu
« dnia: 09 Maja 2007, 14:09:33 »
Witam!
Moja Carollcia 93' wydaje dziwne odgłosy gdzieś od tylnych kół. Dźwięki przypominają mi dziecęce klocki wrzucone do plastikowego pojemnika albo doniczki.
Bardzo wyraźnie słychać je przy prędkości około 40 km/h, potem zanikają. Działo się tak już pół roku temu i ustało po poluzowaniu i dokręceniu tylnych piast.
Miał może ktoś podobne zjawisko???
 :icon_pray:

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Dziwne odgłosy gdzieś z tyłu
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maja 2007, 07:26:35 »
A sprawdziłeś stabilizatory  i gumy na drążkach ??

Pozdrawiam
Obi

juras_ep4

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maja 2007, 10:59:53 »
Nie są to stuki!
Jak już napisałem bardziej przypomina to przesypywanie klcków w plastikowym pojemniku.
Nie dodałem że odgłosy nie występują zawsze. Wczoraj przejechałem około 60 km i nic.
A może to łożysko sie kończy albo obraca w piaście? :huh:

hubciu77

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maja 2007, 13:02:39 »
a masz bębny z tyłu bo jeśli tak to może coś w bębnie sie oderwało  sprężyna albo kawałek okładziny?? ja tak miałem ale nie w rolce tylko w innym aucie; zmieniałem wachacz i utknęła mi w bębnie podkaładka czasami soś szurało i stukało a czasami nie ściągnąłem będen i nic dopiero za którymś razem ją zauważyłem.

juras_ep4

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maja 2007, 14:33:30 »
Weekend długi ale czasu mało  :laugh: , mam nadzieję że wygospodaruje go troche na odkurzenie bębnów.
Napisze o skutkach poszukiwań.

Admin

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Maja 2007, 15:57:05 »
Sprawdz luzy na łozyskach. Taki ciekwy dzwiek miałem u siebie jak mi bemben pekł :) Smochodzik doo góry kręcisz i szukasz co szumi

juras_ep4

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Maja 2007, 10:13:44 »
Zdjąłem bęben, przeszukałem wszystko co mogłem i nic.... żadnej luźnej podkładki czy sprężyny. Bęben też jest cały, wyczuwalnych luzów na piaście nie ma.
Nie mam pojęcia co dalej robić!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl