Autor Wątek: Co myślicie o montażu podzespołów firmy BIGAS??  (Przeczytany 5605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jackald

• Gość
Co myślicie o montażu podzespołów firmy BIGAS??
« dnia: 20 Października 2004, 14:55:18 »
Co myślicie o montażu podzespołów firmy BIGAS?? Czy ktoś ma już jakieś dośwadczenia z tą firma. Może korzystaliście z usług warsztu Bigasa z Coddzinnej 50??
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2010, 13:56:51 wysłana przez Janmor »

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Re: Co my¶licie o monta¿u podzespo³ów firmy BIGAS??
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Października 2004, 10:29:27 »
Cytat: jackald
Co myślicie o montażu podzespołów firmy BIGAS?? Czy ktoś ma już jakieś dośwadczenia z tą firma. Może korzystaliście z usług warsztu Bigasa z Coddzinnej 50??

Miałem kiedyś reduktor Bigas - bardzo przyzwoity - przejechałem na mim 70.000km i jeszcze chodził. Nie wiem jak teraz bo auto sprzedałem. Co do samej firmy zdania są podzielone - zdarzały sięnp. źle poszyte wiązki przewodów. Były jakieś problemy z instalkami IV gen. (chodziło chyba o problemy w "strojeniu", zapychanie sięprzewodów).
PS. O jaki rodzaj instalacji Ci chodzi II czy IV gen?
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

jackald

• Gość
Co my¶licie o monta¿u podzespo³ów firmy BIGAS??
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Października 2004, 10:51:34 »
Musze założyć 4 generacji ze wzgledu na plastikowy kolekor. A może mógłbyś polecić mi jakiegoś innego gazownika w wawie i okolicach najlepiej bliżej Piaseczna:)

maniek_camry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Października 2004, 16:30:39 »
Nie mam/miałem instalacji bigas, ale od kilku userów słyszałem BIGAS= BIGOS :-(
Do camry kolegi facio zdecydowanie odradzał to rozwiązanie...

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Października 2004, 13:31:38 »
Cytat: jackald
Musze założyć 4 generacji ze wzgledu na plastikowy kolekor. A może mógłbyś polecić mi jakiegoś innego gazownika w wawie i okolicach najlepiej bliżej Piaseczna:)

Jeśli plestikowy kolektor to polecam BRC. Kolega założył i bardzo sobie chwali. 24 miesiące gwarancji bez limitu km. Waw ul. Maciejki. Nr tel niestety nie pomne. Jak założysz daj znać jak chodzi.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

adamis

• Gość
plastikowy kolektor
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Października 2004, 23:55:12 »
Co wy z tym plastikowym kolektorem?Ja miałem taki w dwóch autach i instalacjęnajprostszą z możliwych,( na wielopunkcie)i nic sięnie działo.Znam też sporo ludzi,którzy sięnie przejmują groźbami ''gazetowych fachowców'' i im te plastikowe kolektory nie przeszkadzają.Owszem,rozwaliło mi kolektor 3 razy,ale to nie z winy tego,że był plastikowy,ale z powodu złego montażu mieszalnika.Po zmianie jego miejsca i wyregulowania skladu mieszanki wybuchy sięskończyły,a i zapala na zimno na gazie bez problemów.

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Re: plastikowy kolektor
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Października 2004, 15:00:37 »
Cytat: adamis
Co wy z tym plastikowym kolektorem?Ja miałem taki w dwóch autach i instalacjęnajprostszą z możliwych,( na wielopunkcie)i nic sięnie działo.Znam też sporo ludzi,którzy sięnie przejmują groźbami ''gazetowych fachowców'' i im te plastikowe kolektory nie przeszkadzają.Owszem,rozwaliło mi kolektor 3 razy,ale to nie z winy tego,że był plastikowy,ale z powodu złego montażu mieszalnika.Po zmianie jego miejsca i wyregulowania skladu mieszanki wybuchy sięskończyły,a i zapala na zimno na gazie bez problemów.

A tak z ciekawości spytam - 3 razy wymieniłaś ten rozwalony kolektor? Bo jeśli tak to osiągnąłeś "ogromne korzyści" zakładając instalacjęII gen, a nie IV.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl