Autor Wątek: jakie opony ???????  (Przeczytany 47977 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

morano1

• Gość
jakie opony ???????
« dnia: 28 Maja 2007, 01:29:13 »
bede zmienial opony w corolli  mam od nowosci goodyear totalna porazka krawedzie pozdzierane zewnetrzna jak i wewnetrzna strona a srodek w miare dobry glosne jak nie wiem i sliskie na mokrym przy jezdzie na autostradzie ok 1 godz jak zjezdzam na stacje to czuc je jak by sie palily szok sprawdzalem nawet zbierznosc jest dobra  maja przejechane 30 tys km tak jak pisze krawedzie lyse a jezdze spokojnie mowa o goodyear integrity  teraz mysle o yokahoma moze michelin  rozmiar to 185/65 R15   
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2007, 01:36:00 wysłana przez morano1 »

Admin

• Gość
Odp: jakie opony ???????
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maja 2007, 08:34:13 »
A cicsnienie w oponach masz dobre ? I w jaim stanie mas zawieszenie z przodu ? Opony nie tna sie bez powodu

3ak

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maja 2007, 18:44:50 »
A cicsnienie w oponach masz dobre ?
o tym samym pomyslalem spore znaczenie ma cisnienie w oponach

morano1

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Maja 2007, 01:53:35 »
cisnienie jest ok sprawdzam czesto jak pisalem sprawdzalem zbierznosc i tez jest w porzadku auto ma przejechane  41 tys km mam go od nowosci  w zakrety tez nie wchodze z piskami z ogledzin opon wynika ze srodek jest ok prawa lewa strona lysa wiem ze wychodzi na to ze za malo powietrza ale na pewno nie to poprostu opona lipa zakladaja najgorsze badziewie zeby wypchnac kurcze kiedys nawet w maluchu nie mialem takich problemow  :cheesy: w idnych autach poprzednich tez spoko moim zdaniem srodek bieznika jest glebszy a zewnetrzny plytszy i dlatego juz lysy ale co to za opona przeciez mozna sie na niej zabic ale i tak je zmieniam bo nie mam nerwow jaka firme polecacie na czym wy jezdzicie swoimi corolciami
pozdrawiam :|

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Maja 2007, 03:18:12 »
Witam co do kwesti opon, wszystko zaezy od funduszy jakie chesz na ten cel przeznaczyc, jezei cena gra mniejsza role z czystym sumieniem polecam ci oponki Bridgestone Touranza ER 30 (na takich jezdzi tato w ave) badz Bridgestone Touranza ER 300(na takich jezdze ja w cari), ogolnie to ciezko o lepsze opony, obie w testach Auto Swiata oceniane były na "6" ich cena w skepie netcar w twoim rozmiarze to odpowiednio -   ER-300 cena 291zl, ER-30 podobnie  , jezeli cena odgrywa wieksza role rowniez z czystym sumieniem polecam Dunop SP 2000, badz Fuda Carat Exelermo, napewno odradzam Continentae gdyz maja slaba gume i szybka parcieja i pekaja

tak jak piszesz Michelin jest jedna z lepszych firm ale po własnych doświadczeniach szczegónie w ścieraności opon poecam Bridgestone, watpie zebym kiedykolwiek w przyszłości kupił opony innej marki

pozdrawiam Zigi
!!!!WROCEK!!!!

TomBe1

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Maja 2007, 06:21:42 »
Ja polecam Goodyear Exellence. Bardzo ciche i komfortowe. Mialem Dunlopy SP Sport 01 ale nie polecam bo zbyt szybko leciały. Co do Yokohamy jest też podobno szybko sie scierają ale za przyczepność do pozazdroszczenia. Wszystko zalezy jaka jazde preferujesz. Albo sport, albo komfort.

morano1

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Maja 2007, 06:46:19 »
 dzieki za zainteresowanie  wszystkim     :-P
kurcze co do goodyear to sie sparzylem totalnie  o yokachomie tez za duzo nie wiem tyle co w necie bo ze znajomych nikt jeszcze nie uzywal  zastanawiam sie nad michelin albo jak radzi zigi brigstone kolega jezdzi na nich w lagunie i jak na razie to sobie chwali  ale co do wyboru to jeszcze moze cos doradzicie fajnego dziwie sie ze toyota  wklada takie dziadostwo szok 
pozdrawiam  :roll:

Admin

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Maja 2007, 07:41:07 »
michelin - miałem i nie polecam, zjechały sie szybko, start szybszy kończył sie masą dymu i pisku na suchym głosne innymi słowy mi nie pasowały

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Maja 2007, 12:50:28 »
YOKOHAMA AWS DB Oponki bardzo ciche ale twarde. Bardzo fajnie trzymają się drogi tylko troszkę kosztują.
Janooop vel. Quinnolite to powiedział

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Maja 2007, 13:42:32 »
Ja jeździłem trochę na UNIROYALACH..  dosyć dobre i niezbyt drogie. ja byłem zadowolony.

Offline Jax

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Aveo 1.2 2010r.
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Maja 2007, 13:43:42 »
Polecam Michelin Energy :icon_pray: :-)

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Maja 2007, 17:20:18 »
wiecie ze opona sie sciera nie dlatego ze jest do kitu ale dlatego ze miekka mieszanka zapoweniajaca leszsza przyczepnosc szybciej sie sciera ale za to zapewnia lepsze trzymanie sie nawierchni, a co do tego jakie oponki montuja w toyotach to w ave napewno daja bridgestone i ja osobiscie jescze raz ci je polecam!!
!!!!WROCEK!!!!

morano1

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Maja 2007, 02:17:50 »
witam
co do opini o miekkiej mieszance to sie nie zgodze z toba miekka to maja opony zimowe i tak powinno byc pojezdzij w lecie na zimowkach to zobaczysz jaka jazda i jakie trzymanie co do wyboru to faktycznie wezme chyba brigstone potenza re 960 as pole position koszt 85$ sztuka tansze niz michelin tylko widze ze daja mniej gwarancji  jak ktos ma jeszcze jakas opinie o oponach to dawac         

pozdrawiam   :cool:

Admin

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Maja 2007, 10:58:00 »
Polecam Michelin Energy :icon_pray: :-)

Miałem, koszmarne gumy, ani do szybkiej jazdy po suchym ani do jazdy po wodzie. Każdy start ze skrzyzowania to kupa pisku i dymu.

Offline Jax

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Aveo 1.2 2010r.
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Maja 2007, 11:31:25 »
Ja tam nie narzekam.Bardzo dobre opony moim zdaniem :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl