Autor Wątek: Carina E półka?  (Przeczytany 5292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Michal_P

• Gość
Carina E półka?
« dnia: 28 Maja 2007, 19:21:21 »
Witam!

Niedawno szlag trafił 8 letnie pioneery i obecnie szukam nowych głośników Niskotonowych na tylnią półkę.
http://www.allegro.pl/item195734076_hertz_hv_165_3_set_orginal.html
http://www.allegro.pl/item198368710_jbl_gto_6507sc_nowe_plytki_montaz_gratisy.html

Które wybrać? Polecacie może coś innego?
Podobny przedział cenowy mnie interesuje, czyli do 400 PLN.
Nie posiadam wzmacniacza:D
Z przodu mam zamontowane jakieś Pyle i Tweetery Hertz.

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
Odp: Carina E półka?
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maja 2007, 15:59:35 »
bierz Hertza

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2007, 16:07:26 »
Hm.,a co to jest za seria "HV"?
Bo to jesdyny taki egzemplarz na allegro:)??

Świder1986

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Czerwca 2007, 17:40:17 »
a czemu zaczynasz audio od pupy strony ? nie lepiej zainwestwac troszke wiecej kasy i wsadzic jakies porzadne glosniki w przód , jakis tani wzmak carpowera hpb 602  i do tego zrobic samemu skrzynke z jakiegos stx ??wzmacniacz + skrzynka to jakies 350 zloty + jakis przod + kable i zmiescilbys sie w jakis 700-800 zlotych i masz dobre granie

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Czerwca 2007, 18:39:31 »
Cytuj (zaznaczone)
a czemu zaczynasz audio od d%$y strony ?
:icon_pray: :icon_pray: :icon_pray:

swiete slowa.....
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Czerwca 2007, 20:56:08 »
OK:)
A więc co byście mi polecili za max. 1000 PLN jeśli chodzi o przednie głośniki, wzmacniacz, (tweetery już mam), kable i jeszcze żeby ten wzmacniacz był ggotowy do podłączenia ylnich głośników / subwofeera (choć raczej na to drugie mała szansa, bo potrzebuje bagażnika:D)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Czerwca 2007, 09:31:54 »
moja propozycja to:
http://www.allegro.pl/item202174642_gta4_mk_ii_800w_najnowszy_model_2007_dystrybutor.html
- nastepca jednego z najleprzych wzmakow w stosunku jakosc/cena - nie mialem okazji sluchac tego modelu ale podejrzewam ze zmiany ograniczaja sie glownie do obudowy i filtrow....
jego poprrzednik w tej klasie cenowej naprawde byl bardzo dobrym wzmacniaczem....

w tym przedziale radze zapomniec i jbl, infinity itp....

co do glosnikow to jako woofery propouje DLS'y R6A - ok 350 zl....
do tego jakas zwrotka i bedize napewno dobre granie z przodu jesli chodzi o kick, bo jakie masz wyskoie nie mam pojecia....

wtedy zostaje jeszcze sporo kasy na wygluszenie (bo to bardzo istotne) i kable do tego wszystkiiego...

inna alternatywa jest poszukanie jakiegos uzywanego wzmaka, ale R6A nadal bym pozostawil!
poszukaj np rodka r4100a/a2 - uzywki ok 500 zl - napewno poradza sobie z tymi wooferami zdecydowanie lepiej.....

Świder1986

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Czerwca 2007, 11:58:04 »
a jakiej muzyki sluchasz ? czy masz wytłumione drzwi ? czy 1000 zloty to jest gorna granica czy np mozesz za to kupic przedni zestaw+wzmacniacz+kable+wygluszenie a skrzynke jak troche dozbierasz ?

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Czerwca 2007, 12:14:00 »
Świderek1986 proponuje raz jeszcze przeczytac co napisal Michal_P bo pytasz o to co zostalo juz napisane....

moze po za rodzajem muzyki, co przy tej klasie cenowej raczej i tak nie ma znaczenia bo wszystko jest 'uniwersalne'....

co najwyzej mozna podyskutowac odnosnie upodoban pod wzgledem dzwieku czy ktos lubi wiecej wysokich czy mniej itd, ale Michal_P ma juz nawet tweetery wiec tez chyba nie bardzo ma sie na to wplyw!
R6A to przetwornik uniwersalny i mozna na tym sluchac doslownie wszystkiego i w tej klasie cenowej raczej nie ma cos sie rozgladac za czyms 'wyspecjalizowanym'......

Świder1986

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Czerwca 2007, 16:35:52 »
ja bym polecil na przod glosniki PowerBass ES-6C Evolution mozna je teraz kupic w promocji na www.powe.pl za 379 zloty  a wzmacniacz taki http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201430957

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Czerwca 2007, 01:50:59 »
gratuluje wyboru Świderek, ale sorry bo wzmacniacz ktory podales to ostatnie padlo ktorego nikomu nie polece!

moge sie wypowieddziec chyba obiektywnie bo mialem okazje taki uzytkowac!! - masakryczny shit - blaupunkt ktory podalem pod wzgledem poprawnosci dziwkowej podejrzewam ze kladzie go na lopatki.... napewno kladzie go blaupunkt 4100 gta
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201762262

przerabialem oba te wzmacniacze - stad ta pewnosc!

co do tych glosnikow to niestety ciezko mi sie ustosunkowac bo nie maielm przyjemnosci, ale z tego co pamietam wszyscy na forach je polecali wiec albo faktycznie taka 'rewelacja', albo kolejny sprzet ktory jest poprostu 'polecany' bo ktos cos skads slyszal.....

podsumowuja:
1 propozycje glosnikowe masz podane....
2 z propozycja wzmacniacza Swider'a kompletnie sie nie zgadzam!:/

pzdr

Świder1986

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Czerwca 2007, 11:01:58 »
ja mialem kontakt z tym wzmacniczem , na nieco slabszych glosnikach ale moim zdaniem sprawowal sie dobrze, ale jezleli tak mowisz to cos w tym musi byc , jezeli chodzi o dobór wzmacniaczy to moje wiedza nie jest tak duza , Wiec moze wzmacniacz podany przez Red_Point'a bedzie dobrym wyborem. A co do proponowanych przezemnie glosników to nie sa one tylko polecane , ale to naprawde dobry sprzet
Pozdrawiam

Kolego Red_Point a co sadzisz o wzmacniaczach carpowera(monocara) ? chodzi mi o ta czterokanalowke ?

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Czerwca 2007, 11:16:52 »
niestety jesli chodzi o carpowera to moja wiedza jest taka sama jka odnosnie PB, czyli wiem ze je polecaja, ale nie mialem okazji sam posluchac wiec ciezko sie wypowidac!:(

w momencie jak carpower 'wchodzil' na rynek bylem juz na troche innym etapie ca i nigdy sie nad nim nie zastanawialem....

dlatego zawsze staram sie polecac, lub niepolecac tych sprzetow z ktorymi mialem blizszy kontakt....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl