Autor Wątek: czyszczenie tapicerki  (Przeczytany 4275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
czyszczenie tapicerki
« dnia: 13 Czerwca 2007, 20:03:44 »
witam mam pytanie jaki jest dobry srodek do czyszczenia tapicerki samochodowej itp   co myślicie o tym http://moto.allegro.pl/item201779011_czyszczenie_tapicerki_na_sucho_naprawde_za_grosze_.html

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: czyszczenie tapicerki
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Czerwca 2007, 13:37:53 »
Najlepsza jest - ciepla woda z płynem do prania delikatnych tkanin nakladany gąbką/szczotką, na plamy vanish do plam/dywanów. Doraźnie do szybkiego czyszczenia tapicerki używam jakiejś pianki kupionej na stacji Orlen.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

etz257

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Czerwca 2007, 08:32:58 »
Jak masz pojedyńczą plame to tak jak mówi maniek. Ja używam vanish'a ewentualnie jakieś pianki w spray'u ale jak masz cale auto do pranie to nie warto chyba sie w te pianki bawic. Znajoma dala auto na myjke na caly dzien i dostala auto ktore mialo tapicerke jak nową! zapacila 100 zł i nie musiala sie meczyc a i tak efektu by takie nie miala. Przed praniem tapuicerka wyglądała okropnie plama na plamie m.in. po musztardzie, ketchupie itp, generalnie masakra. Po praniu tapicerka jak nowa, tylko folie zakładać i jest jak fabryka :) Zdejmowali plastiki, także nie było niedorubek typu brud w szczelinach.

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Czerwca 2007, 08:57:49 »
niger, sporo tego sprzedają, więc może to coś jest całkiem dobre
napisz do 2-3 osób, które to kupiły i zapytaj, czy są zadowolone, a potem się podziel z nami zdobytą wiedzą :D

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Czerwca 2007, 18:57:15 »
witam natomiast u mnie to jest mniej pracy ale zobacze co to za środek co kupiłem na allegro,głownie chodzi mi o podłoge bo jest troche zajechana i zobacze jaki będzie efekt po tym środku do czyszczenia, jak nic nie pomoże to zrobie jak maniek napisał. napisze czy coś pomogło :-)

Marcys2791

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Czerwca 2007, 11:37:23 »
Witam Serdecznie,

Tak się składa, że też mam camry, a przy okazji wykonuję usługi prania i czyszcenia tapicerki samochodowej, oraz czyszczenia wnętrza pojazdów, karoserii i silników. Wszystkie prace wykonywane są specjalistycznymi urządzeniami i środkami firmy Karcher, samo pranie oczywiście podciśnieniowo. Prace wykonujemy na miejscu u klienta(dojazd bezpłatny), trwa to około 4 godzin i proszę uwierzyć różnica jest kosmiczna, najbardziej zaskoczeni wyglądem swoich aut po praniu i czyszceniu wnętrza  są kierowcy ciężarówek - a ich zadowolenie, daje ogromną satysfakcję.
W razie pytań proszę dzwonić 693 234 934, bądź wysłać maila. (Zapraszam na stronkę www.sprzatanko.pl)

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Czerwca 2007, 10:43:42 »
witam ja jestem zadowolony z tego preparatu kupionego z allegro,środek bardzo dobrze zlikwidował wszelke zanieczyszczenia i autko teraz wygląda super. cały środek auta wyczyściłem i jest ok,kupie sobie jeszcze jedną butelke na zapas. pozdro :-)

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Czerwca 2007, 15:51:43 »
niger dzięki za info :) mam do nich całkiem blisko, więc podjadę po ten płyn i wyczyszczę swoją tapicerkę :D

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Czerwca 2007, 17:13:23 »
Ja zrobiłem dokładnie tak jak pisał Maniek ...szczotka i woda z płynem FF. Okazało sie ze  moj welur naprawde jest niebieski :)
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Lipca 2007, 13:34:38 »
jeśli pomogło to dobrze,ja pisze to co moge polecic innym :-)

Offline facundo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Listopada 2014, 19:04:22 »
Ja Polecam Środek
VALETPRO HEAVY DUTY CARPET CLEANER
trzeba posiadać odkurzać extrakcyjny . Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl