Świece wymienia sięco 100 000(platynówki),ale spokojnie można zastosować nawet Polskie Iskry.
Rozrząd jest dożywotni.Niedawno miałem okazjęoglądać ten łańcuch w moim silniku(przy okazji wymiany panewek z powodu zatarcia).Mechanik był bardzo zdziwiony jego doskonałym stanem,pomimo tego,że jest to łańcuch jednorzędowy i miał przebieg 220 000.Zużywają sięjedynie ślizgacze prowadzące ten łańcuch,bo są plastikowe(!!!???).Z tego plastiku wycieraja siędrobne wórki,których nadmiar w oleju zapchał siatkęna smoku pompy,no i zatarły siępanewki na korbowodzie.Te wiórki nie za bardzo spływają ze starym olejem przy wymianie,więc dobrze jest co jakiś czas odkręcić miskęolejową i zobaczyć czy ich tam nie ma na dnie.
O oleju silnikowym piszą,że wym.co 6000(bzdura)U mnie kontrolka''change oil'' zapala sięco 10000 km,więc nie wiem o co firmie chodzi.
Silnik-5,8l
Skrzynia biegów.Ręczna-4,7l.Automat-2,4l.Z tym ,że w automacie mieści sięok.6l ale da sięzlać tylko niecałe 3,więc pomimo,że zalecane jest wymieniać w automacie co 60 000 ,lepiej to robić częściej,nawet co 15-20 000.
Trzeba natomiast bardzo pilnować ,by płyn chłodzący nie był za kiepski.Jakkolwiek nasze Polskie płyny sprawdzają siędoskonale w innych autach,to do Previi lepiej wlać coś markowego-11,64l.
Przy automacie nie należy zapominać o skrzynce transferowej.Wchodzi tam 1,1l oleju takiego jak do automatu.
To tyle.Jak coś namieszałem,napewno chłopaki sprostują.