Autor Wątek: Akumulator  (Przeczytany 36102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Akumulator
« dnia: 28 Czerwca 2007, 18:52:06 »
Witam.
Ile powinien miec Ah akumulator w Camry 2.2? Mam 45Ah i wydaje mi sie ze jest za słaby.

Pzdr

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Akumulator
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwca 2007, 20:25:46 »
Na pewno nie - ja mam taki w 3.0  :grin:

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2007, 21:54:54 »
Na pewno nie - ja mam taki w 3.0  :grin:

A mi sie wydaje ze tak :wink: Szczegolnie przy pierwszym zapaleniu rano wolno kreci, a przy nastepnych juz kreci lepiej.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2007, 23:50:12 »
Zadzwoń do ASO i się dowiedz jaki jest dedykowany do Twojego modelu. Najlepsza, sprawdzona na wielu częściach metoda..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2007, 10:20:12 »
Witam

Oczywiście że akumulator 45Ah jest za słaby. Według tabeli Centry akumulator do Camry to seria PLUS o symbolu CP 14, i ten ma 60AH i prąd rozruchu 390A.
W twoim akumulatorze prąd rozruchu może być podobny lub troszkę mniejszy i dlatego troszeczkę go „przymula” na początku. Niestety prąd rozruchu to nie wszystko w przypadku naszych autek. Camry są dosyć mocno nafaszerowane elektryką (elektryczne szyby, lusterka, komputer, radia itd…) to wszystko potrzebuje prądu i dlatego pojemność akumulatora jest bardzo ważna, przekonasz się o tym zimą.
Ja mam właśnie CP14 i naprawdę nie narzekam na brak mocy, akumulator jest ok.

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2007, 10:40:34 »
Nie wierzyłbym bardzo w wyszukiwarke centry. Ona podaje ze do cariny musze miec 60 Ah a instrukcja mówi ze mam miec 40 Ah. Kupiłem 45Ah i nie ma problemu. To samo tyczy sie camry. Centra mowi 70 Ah  a bosh mowi 60 Ah. Najlepiej podadza w ASO tak jak radzi Maniek_ls400
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwca 2007, 12:56:13 »
Najlepiej podadza w ASO tak jak radzi Maniek_ls400

Oczywiście że w ASO znają się najlepiej  :icon_pray:  To po co w takim razie jest to FORUM ?????????
Może ze wszystkimi problemami od razu śmigajmy do ASO. Na własnej skórze odczułem kiedyś kompetencje kilku ludzi pracujących w ASO TOYOTA i od kilku lat nawet na myjnie tam nie wjeżdżam.

Userzy tego forum nie sa wszystkowiedzacy , wiec trzymajmy sie tematu

« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2007, 13:08:16 wysłana przez eddie »

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2007, 22:35:15 »
Najlepiej podadza w ASO tak jak radzi Maniek_ls400

Oczywiście że w ASO znają się najlepiej  :icon_pray:  To po co w takim razie jest to FORUM ?????????
Pitolisz pitolku.. W ASO znajduje się numer i dokładna charakterystyka części a nie mechanik, któremu się wydaje i tylko dlatego czasem wskazuję, że ASO jest najlpewniejszym źródłem informacji - nie trzeba nic kupować. BTW wiele części jest w serwisie niewiele droższych a spotkałem nawet tańsze niż w podróbach a jakość wiadomo - jak toyota.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Czerwca 2007, 00:36:23 »

Pitolisz pitolku..

Bez takich nazw OK. !!!
A może wlazłem Ci na odcisk z tym ASO ??? Poproszę o przykład tańszej części w ASO a przyznam Ci rację  !!!

Kolega "dziadek_tadeusz" zapytał skromnie  jak mi się wydaje o akumulator do swojego auta i od dwóch
osób otrzymał wiadomość aby skontaktował się z ASO w tej sprawie. Kiedy ja piszę że nie tylko w ASO można ustalić odpowiedni akumulator (o to
właśnie mi chodziło) otrzymuję dziwny komentarz od EDIEGO (moderator)

Żeby nie było problemu że piszę nie na temat (do moderatora)
 dziadek_tadeusz, nadel twierdzę że Twój akumulator ma zbyt małą pojemność i żeby nie było że wskazuję jakąkolwiek firmę to proponuję
żebyś podjechał do sklepu gdzie sprzedają akumulatory i tam sprzedawca według katalogu dobierze Ci odpowiedni akumulator. Być może będziesz musiał odwiedzić kilka, ponieważ niektóre sklepy swoją ofertę mają ograniczoną do danego producenta akumulatorów. Jeżeli się zdecydujesz to weź akumulator markowy i przed zakupem przeczytaj dokładnie warunki gwarancji, czasem są dziwne.
Pozdrawiam

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Czerwca 2007, 12:57:13 »
Panowie spokojnie!

AGILESS wiem ze mój akumulator jest za mały. Mam zamiar kupic teraz akumulator który ma 60Ah.

I mam przykład potwierdzajacy ze w ASO mozna kupic cos taniej: podróbka bagnetu oleju 65 zł a w ASO oryginał 50zł
Pozdrwaiam

owca

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Czerwca 2007, 14:56:10 »
Witam.
Ile powinien miec Ah akumulator w Camry 2.2? Mam 45Ah i wydaje mi sie ze jest za słaby.

Pzdr

masz tu zdjecie mojego oryginalnego z solary 2.2

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Lipca 2007, 10:00:42 »
Panowie spokojnie!

AGILESS wiem ze mój akumulator jest za mały. Mam zamiar kupic teraz akumulator który ma 60Ah.

I mam przykład potwierdzajacy ze w ASO mozna kupic cos taniej: podróbka bagnetu oleju 65 zł a w ASO oryginał 50zł
Pozdrwaiam

Sprawdź sobie jeszcze miernikiem czy alternator odpowiednio ładuje Ci akumulator. Przy zapalonych światłach ok. 13,8V a bez światełek ok. 14,4V.

PS.
Oczywiście jestem spokojny ale ja nie obrażam nikogo i sam sobie nie życzę
Cenę bagnetu oczywiście sprawdzę i dam znać.
dziadek_tadeusz napisz mi czy u Ciebie też świecą pomarańczowe obrusówki na zderzaku obok kierunkowskazów ?
« Ostatnia zmiana: 01 Lipca 2007, 10:15:13 wysłana przez AGILESS »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lipca 2007, 10:37:11 »
napisz mi czy u Ciebie też świecą pomarańczowe obrusówki na zderzaku obok kierunkowskazów ?

Tak swieca sie cały czas, a obrysówki nie sa na zderzaku i nie sa pomaranczowe.

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Lipca 2007, 10:52:27 »

Tak swieca sie cały czas, a obrysówki nie sa na zderzaku i nie sa pomaranczowe.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o światła pozycyjne tylko o dodatkowe pomarańczowe światło połączone z kierunkowskazem które u mnie świeci się po zapaleniu świateł jako światło obrysowe.

olo23

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Lipca 2007, 21:31:03 »
chyba tylko wersje usa mają te obrysowe i świecą się razem ze światłami mijania... pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl