Autor Wątek: Moja Camry , skrzynia biegow i hamulce.  (Przeczytany 9515 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arek_R

• Gość
Odp: Moja Camry , skrzynia biegow i hamulce.
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Lipca 2007, 22:27:52 »
Witam
Wrocilem z serwisu , wymienione mam linki hamulcowe - reczny, klocki tarcze , nasmarowane prowadniczki zaciskow, wymienione oslonki prowadniczek.
Całość nie malo prawie 900pln. Został przód tu juz bedzie lepiej 480. Aha wstepna diagnoza to ze cos nie jest w porzadku z pompa wspomagania. I tu werdykt mechanika był taki ze tej pompy sie nie naprawia bo wtedy cieknie lepiej kupic uzywana. Jakie sa waze opinie na ten temat bo całkiem możliwe ze to jest łożysko w tej pompie bo jak kręce kierownicą to wszystko ustaje.
Prosze o opinie.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Lipca 2007, 23:30:20 »
Ja miałem wymieniane łożysko (na 6303) bo pompa mi się zatarła w drodze - niezłe przeżycie przy 160kmph i wyprzedzaniu jak kiera nagle stanęła dęba :-( i po tej naprawie nie miałem żadnych problemów przez kolejny rok - do sprzedaży auta. Jeśli pompa jest wyrobiona - tzn stare łożysko spowodowało, że oś wytłukła dziurę w obudowie - nie ma co regenerować, ale jeśli jest wcześnie to wymiana łożyska ratuje pompę.
BTW z serwisu tzn nieautoryzowanego warsztatu ? bo na ASO to jakiś niski rachunek ;-)
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Lipca 2007, 07:26:32 »
NIe serwis jest nie autoryzwoany ale zajmuje sie tylko japoncami, wszystkie czesci maja na miejsciu. Dzwiek ten , buczenie slysze od 2 dni i przestaje kiedy rusze kierownica wiec mysle ze to poczatki. Czy ktoś wie kto by się podjał naprawy w trojmiescie.
Pozdrawiam

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Lipca 2007, 08:31:41 »
No to jeśli zajmują się japońcami to jedź do nich i poproś o wymianę łożyska na pompie wspomagania a najpierw spawdź pasek

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Lipca 2007, 08:57:01 »
Dzis jade do nich na ogledziny co i jak , pytalem sie wczoraj mowia ze nie rozbieraja tych pomp bo zrobili dwie i po zrobieniu ciekły wiec sie tym nie zajmuja. Ale zobaczymy modle sie zeby to był pasek albo jakas inna pierdola.
Pozdrawiam.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Lipca 2007, 12:57:18 »
W takim razie kup zestaw naprawczy - ja kupowałem za 250zeta w ASO - oprócz obudowy i wałków jest tam 100% uszczelek. łozyska, simeringi itp.. Daj im to w garść i niech zregenerują pompę. Używaną już masz i widzisz jak działa skąd wiesz że 'nowa' używana nie będzie bardziej zarżnięta ?

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Lipca 2007, 15:58:17 »
Witam
Diagnoza jest taka ze pierwsze przesadzam (tak jak mowilem wczesniej nie jezdzilem automatem) po drugie delikatnie buczy katalizator gdy przerzucam na D silnik pracuje pod obciazeniem wygina sie i powoduje to ze buczy katalizator co mi pokazywali. Ogolnie diagnoza mozna jezdzic bez obaw u nas nie badaja skladu mieszanki :).
Maniek wielkie dzieki za pomoc jak bede w Wa-wie masz u mnie piwo.
Do nastepnego problemu (miejmy nadzieje ze nie szybko).
Pozdrawiam

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Lipca 2007, 18:30:33 »
Jeśli buczy katalizator to może opiera się o blachę znajdującą się nad nim ? Obejrzyj miejsca mocowania wieszaków układu wydechowego - ponieważ wydech jest tak skonstruowany, że często się nim zaczepia o glebę/krawężniki - mógł podgiąc jeden z uchwytów a przez to cały wydech będzie wpadał  w rezonans - przećwiczyłem to w camry 2.2 :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl