Autor Wątek: Avensis 1.8 7AFE - Jak sprawuje się na gazie ??? CZy mechanik miał racje ?  (Przeczytany 5349 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rcisz

• Gość
Witam,

Nie wiem czy dobrze dopasowałem wątek do tematu za co z góry przepraszam.

Mam pytanie,
Mój mechanik nastraszył mnie że jeśli w silniku 1.8 7AFE założę gaz to będę miał kłopoty z zaworami, że będzie ciekł itd...

Czy możecie się ze mną podzielić spostrzeżeniami w temacie jak ten silnik sprawuje się na gazie ?

Nie chodzi mi o rodzaj instalacji , bo od razu zakładam , że będzie to sekwencja.

Jak dotąd we wcześniejszych autach , gaz powodował np. głośniejszą pracę silnika, czego bym chciał uniknąć.

Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w tym temacie ? Będę bardzo wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami

Pozdrawiam
Radek

Lawcu

• Gość
Kilka postów niżej jest identyczny temacik.
Nawiasem mówiąc ja niemam żadnych problemów z zaworami, choć na początku gazownicy też twierdzili, że mogę mieć problemy. Po zdjęciu kolektora do nawiercenia otworów pod wtryski będzie wszystko jasne, że nie będzie problemów.

onsok

• Gość
Witam,

Nie chodzi mi o rodzaj instalacji , bo od razu zakładam , że będzie to sekwencja.

a ja sobie założyłem II generację :) Jeżdzę co prawda dopiero 2 tygodnie (zrobiłem ok 2000 kilometrów) , ale żadnych  problemów nie zaobserowowałem :) Tak  więc nie wiem, czy sekwencja to rzeczywiście konieczność....:) Potestuję i dam znać jak chodzi... Aha.......no i najważniejsze ..koszt instalacji to 1300 zł a nie 3000 :)

Offline Pyrekcb

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Avensis 1.8 7AFE - Jak sprawuje się na gazie ??? CZy mechanik miał racje ?
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2007, 22:28:45 »
Witam,

a ja sobie założyłem II generację :) Jeżdzę co prawda dopiero 2 tygodnie (zrobiłem ok 2000 kilometrów) , ale żadnych  problemów nie zaobserowowałem :) Tak  więc nie wiem, czy sekwencja to rzeczywiście konieczność....:) Potestuję i dam znać jak chodzi... Aha.......no i najważniejsze ..koszt instalacji to 1300 zł a nie 3000 :)

Pojezdzij jeszcze trochę, bo 2 tkm to mało, żeby się wypowiadać o instalce.  :grin:

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Października 2007, 07:22:48 »
.no i najważniejsze ..koszt instalacji to 1300 zł a nie 3000 :)

jeśli to jest najważniejsze to będziesz zadowolony...  no chyba że kiedyś przypadkiem z jakiś powodów wyjmiesz mixer i przejedziesz się na PB i pełnym oddechu....
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Micmal

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Października 2007, 16:36:38 »
.no i najważniejsze ..koszt instalacji to 1300 zł a nie 3000 :)

jeśli to jest najważniejsze to będziesz zadowolony...  no chyba że kiedyś przypadkiem z jakiś powodów wyjmiesz mixer i przejedziesz się na PB i pełnym oddechu....

oj... co prawda to prawda !

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl