Autor Wątek: [yaris II] Fabryczne radio z MP3  (Przeczytany 42676 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
Odp: [yaris II] Fabryczne radio z MP3
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Września 2007, 21:47:16 »
Wielkie dzieki :) Bardzo mi pomogles  :icon_pray: Mysle, ze nie tylko mi :)
PS to jak wie ktos, jak z ta instalacja pod dodatkowe dwa glosniki :> Czy mam zabrac sie za rozbieranie tapicerki :D

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Września 2007, 21:54:46 »
Zdejmij maskownice głośników i zobacz, czy dochodzi kostka lub przewody.
Pozdrawiam,

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Września 2007, 22:44:14 »
Zdejmij maskownice głośników i zobacz, czy dochodzi kostka lub przewody.
Tylko, ze to chyba trzeba sciagnac cala tapicerke z drzwi :( znajac rzycie to zawsze polamia sie jakies zapinki :P wiec poczekam, moze ktos podpowie, jak nie, to moze latarka mi pomoze :)

darku

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Września 2007, 19:41:56 »
Maskownic nie zdejmiesz osobno:). Nic nie połamiesz samemu zdejmujac:). Zaufaj sobie i dasz rade, podpowiem ze  musisz zdjac plastiki za ktore trzymasz zamykajac auto od srodka( szarpnij do góry), pozniej 3 wkrety i wkret w klamce a i przy odciaganiu tapicerki uwazaj na czoło bo tam jest jeden kołek ukryty ktory lubi wyskakiwac z nienacka;) (okolice lusterka). Kołki sa wytrzymałe wiec nie powinienec nic połamac a w szczegolnosci tapicerki. Jak odhaczysz z kołkow to tapicereczka lekko do góry i zejdzie z rantu:). Pozdro D.

Offline maluch

• Toyot Pełzający
  • **
    • Praca
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Października 2007, 11:21:55 »
...tam jest jeden kołek ukryty ktory lubi wyskakiwac z nienacka;) (okolice lusterka)...
Czyli nic mi nie wypadnie/wypadloby, gdyz glosniki z porzodu mam :) Mysle, ze zadzwonie do ASO i zapytam, co i jak :)
PS w starym aucie mimo, ze tapicerke sciagalem chyba z 10 razy, zawsze sie jakas zapinka lamala.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Października 2007, 11:56:44 »
rozbieralem Y1x10?, Y1FLx5?, corolle, avensisa x3 i nigdy nie bylo problemu z lamiacymi sie jakimikolwiek elemntami...

pod tym wzgledem mozesz spokojnie dzialac....
zsada rozbierania jest bardzo prosta - jesli jestes pewny ze wszystkie wkrety sa wykrecone to nalezy ciagnac. jesli nie schodzi to trzeba mocniej ciagnac!;)
skutkuje nie tylko w toyotach....

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

ufok25

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Lutego 2009, 20:25:55 »
Witam,

Mam pytanie jesli ma Yarka II z 2008 z radiem CD  to czy po kupnie takiego czegoś http://allegro.pl/item551928703_toyota_yaris_2007r_radio_mp3.html  da sie to spokojnie podlączyc w miejsce starego radia CD?

Pozdrawiam

nfs

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Lutego 2009, 20:43:41 »
Zapewne będzie działać gdyż jest to radio dostępne w tych wyższych wersjach wyposażenia. Sprawa druga to czy radio jest, że tak powiem naprawdę "czyste" i nie jest elementem z egzemplarza skradzionego na części. Kupując wspieramy ten proceder i jeśli mają kupców to z pewnością kolejne Yarki zmienią właścicieli. To taka dygresja.

bosman27

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Maja 2009, 18:43:53 »
Witam panowie. mam problem. nabyłem na  allegro  drogamnie oficjalną radio do yariski z mp3. dałem do sprawdzenie a car audio to radio i okazało sie ze........  poszle końcówka mocy a dokładnie padł lewy przód. niestety pojawił sie nastepny problem z identyfikacja koncówki i nie wiedza co zamowic zeby wymienic. Czy ktos z was mial podopny problem, albo wie gdzie nabyc taką koncówke. model cq- ts0570lc pozdrawiam

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Czerwca 2009, 12:40:56 »
Może prościej będzie wyprowadzić z niego sygnał na zewnętrzny wzmacniacz? Przy okazji będzie dużo lepiej grało :)
Seat Leon Cupra :D

MOLEK1

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Grudnia 2009, 06:47:27 »
hej czy ktos wie moze jak wyjac radio seryjne z yarka 2?  W yarku 1 jest to fajnie opisana razem z fotkami nie wiem natomiast jak to zrobic w yarku 2 . Jesli ktos wie prosze o podpowiedz.

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Grudnia 2009, 11:24:40 »
hej czy ktos wie moze jak wyjac radio seryjne z yarka 2?  W yarku 1 jest to fajnie opisana razem z fotkami nie wiem natomiast jak to zrobic w yarku 2 . Jesli ktos wie prosze o podpowiedz.

http://techdoc.toyota-europe.com/Aim.aspx?menuitem=2

Vehicle: Yaris
Kata Extract: P9
Category: Installation Manual
Accessory Group: Audio

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Grosik

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Września 2010, 22:35:36 »
Aby wyjac radio trzeba wyciagnac dwa pionowe plastiki po bokach radia - sa na zatrzaski  z listew po zdjeciu odpinamy awaryjne i lampke poduszki
Nastepnie wyciagamy duzy okragly plastik znajdujacy sie pod licznikiem - tez zatrzaski - uwaga na "wasy" wchodzace od gory w radio
Radio przykrecone jest na 4 sruby - nasadka 10 (mozna skorzystac tez z krzyzaka).
Radio przytwierdzone jest na 4 zatrzaski (takie same jak listwy po bokach) - trzeba rownomiernie wyciagnac obiema rekami za gore i dol (dol wchodzi w panel nawiewow)
Nawet radio, ktore ma 4 glosniki ma kostke od glosnikow na tyl - nie ma koncowek w tylnych drzwiach wiec trzeba sobie pociagnac kabelki ze srodkowych slupkow.

Kajt

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Grudnia 2011, 20:49:03 »
Ja dzisiaj "odkryłem",że ma 6 głośników w swoim Yarisie, a grają tylko 4. Nie wiem dlaczego, próby regulacji w CD nic nie dają. Wiecie może o co chodzi ?

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Grudnia 2011, 22:19:27 »
A może tak nowy temat założyć zamiast wyciągać mumię z grobowca ?

www.FotoSzopa.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl