Autor Wątek: Stuk przy przyspieszaniu.  (Przeczytany 2336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukasz323c

• Gość
Stuk przy przyspieszaniu.
« dnia: 09 Lipca 2007, 19:58:16 »
Mam taki problem – mianowicie w mojej toyocie camry 99 r 1MZ-FE podczas ruszania gdy nacisnę pedał gazu do samego dnia cos stuknie i dopiero auto przyspiesza, co prawda nie czuć żadnego szarpnięcia tylko i wyłącznie efekt dźwiękowy poza tym auto śmiga i nic się nie dzieje. Skrzynia automatyczna rzecz jasna.

Co to może być. Czy coś niepokojącego ze skrzynią.

etz257

• Gość
Odp: Stuk przy przyspieszaniu.
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lipca 2007, 12:56:03 »
Mam taki problem – mianowicie w mojej toyocie camry 99 r 1MZ-FE podczas ruszania gdy nacisnę pedał gazu do samego dnia cos stuknie i dopiero auto przyspiesza, co prawda nie czuć żadnego szarpnięcia tylko i wyłącznie efekt dźwiękowy poza tym auto śmiga i nic się nie dzieje. Skrzynia automatyczna rzecz jasna.

Co to może być. Czy coś niepokojącego ze skrzynią.

Trudno wywnioskować z tego co piszesz, ale może poduszka silnika, albo przegłub (spróbuj skręcić na maxa kierownice najpierw w jedna później w drugą stronę przyśpieszając ostro na skręconych kołach i nasłuchuj czy nie tyrkocze).
Skoro nie ma szarpnięć a stuk wystepuje tylko przy ostrym  ruszaniu to chyba nic powaznego. A od kiedy się to zaczęło?

lukasz323c

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2007, 17:54:35 »
Przegub na pewno nie, myślałem już o poduchach, ale nie wiem jak to sprawdzić. Auto mam w sumie dopiero z 3 miesiące zauważyłem to jakiś tydzień temu.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2007, 18:08:07 »
Trudno wywnioskować z tego co piszesz, ale może poduszka silnika, albo przegłub (spróbuj skręcić na maxa kierownice najpierw w jedna później w drugą stronę przyśpieszając ostro na skręconych kołach i nasłuchuj czy nie tyrkocze).
To jest dobra rada na zerwanie przebugów a nie na sprawdzenie. Sprawdzić można ruszając powoli przy max skręconych kołach - padający przegu 'skrzypi'
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

etz257

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lipca 2007, 06:58:28 »
To jest dobra rada na zerwanie przebugów a nie na sprawdzenie. Sprawdzić można ruszając powoli przy max skręconych kołach - padający przegu 'skrzypi'
Masz racje maniek :) coś mi się pochrzniło z tym ostrym ruszaniem :) :laugh:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl