Autor Wątek: Opuszczanie tylniej szyby do połowy  (Przeczytany 8115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adzia

• Gość
Opuszczanie tylniej szyby do połowy
« dnia: 25 Października 2004, 22:51:34 »
Kto wie co zrobić w Verso 2002 aby tylnia szyba przy autom. zamykaniu nie opuszczała się z powrotem do połowy nawet wtedy gdy wycągnę kluczyki. Programowałem w/g instrukcji ale nie pomogło.
1. Nacisnąć przycisk opuszczenia szyby i opuścić ją do polowy.                
2. Pociągnąć przycisk do gory aby zamknąć szybę do końca (automatu czy zwykłego, u kierowcy czy przy tych drzwiach?) i przytrzymać unieciony przycisk przez jedną sekunde.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2006, 18:45:50 wysłana przez Toyo69 »

Adzia

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2004, 19:46:38 »
Pisząc jednokrotnie rozumiem że masz na myśli  - automatycznie lub samoczynnie.
Posiadam przełączniki All automatic - czyli każda szyba ma dwustopniowe sterowanie do gołry i na doł. Lekkie przyciśnięcie w doł powoduje opuszczenie szyby na tyle jak długo trzymam przyciśnięty przycisk. Mocniejsze przyciśnięcie i puszczenie powoduje że szyba sama wędruje do oporu w doł lub w gore, jeżeli w trakcie ruchu szyby przycisnąć przycisk w przeciwnym momencie szyba stanie. Tak działają 3 szyby. Tylko w jednej jest inaczej. Kiedy przycisnę mocniej opuszczenie szyby (samoczynne) to jest ok ale jak chcąc zamknąc to szyba wędruje do gory i natychmiast się opuszcza do połowy, nawet wtedy gdy przy powrocie wyciągnę kluczyk.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2006, 18:57:33 wysłana przez Toyo69 »

Adzia

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Października 2004, 20:50:07 »
Auto kupione bez gwarancji. Do ASO dzwoniłem i trzeba przyjechać, to 100 km jazdy. Myślałem że dostane wskazówkę na telefon i po sprawie.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2006, 18:59:57 wysłana przez Toyo69 »

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2004, 08:58:52 »
Podjedź do ASO, albo do jakiegoś serwisu od alarmow, w zaleznosci jaki masz. Coś ewidentnie jest nie tak.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2006, 19:10:22 wysłana przez Toyo69 »

Adzia

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Października 2004, 19:11:32 »
Właśnie to zrobiłem, umowiłem się na czwartek w ASO. Po wstępnych rozmowach wszystko wskazuje na padnięty głowny kontroler szyb.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2006, 19:13:01 wysłana przez Toyo69 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl