Autor Wątek: Skąd się wziął lekki basik w siliniku kto odgadnie ?  (Przeczytany 6811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JaryÂś

• Gość
Skąd się wziął lekki basik w siliniku kto odgadnie ?
« dnia: 26 Października 2004, 10:08:56 »
Mianowicie zrobiłem przegląd w tym miesiącu. po przeglądzie silnik brzmiał jakoś bardziej rasowo, mianowicie basik 2,5-3,5 obrotów.. :shock: sobie pomyślałem,że może to kwestia oleju może wpłynąć bo przeszedłem na mobil..albo że może przepalił siętłumik, dodatkową informacja jest to, że  na biegu jałowym był raczej normalny dzwięk.
wczoraj samochodzik bo zjezdzie z krawęznika zabrzmiał prawie jak nym miał mugena ! :shock:   :wink:  no dobra basik wzrósł x2!

ja już wiem co to było i za chwilkępowiem  :wink:  ale na co byście obstawiali?

p.s. Hicks nie podpowiada :wink:
pozdro
Y
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:00:03 wysłana przez Janmor »

Qnoor

• Gość
Sk±d siê wzi±³ lekki basik w siliniku kto odgadnie ?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2004, 11:18:46 »
zgaduję:
a) uszkodzenie układu wydechowego pomiędzy katalizatorem a tłumikiem
b) wsiadłeś do cudzego samochodu
c) żona w ramach prezentu urodzinowego kupiła i zamontowała Ci rasowy wydech (hit roku)
d) nie wiem
wybierz prawidłowa odpowiedź

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Października 2004, 11:48:41 »
Wydech coś nie bangla np. sięprzepalił albo jakaś dziurka sięzrobiła. Możliwe że któryś z mechaników grzebał coś przy wydechu i coś zepsuł. Aler nie wiem :anarty
Janooop vel. Quinnolite to powiedział

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Października 2004, 13:10:16 »
zimno :-DD

Crit

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Października 2004, 14:04:28 »
źle zapięta puszka filtra powietrza, łapał lewe powietrze a jak spadł z krawola to całkiem odpadła, auto zyskało na efekcie i straciło na mocy  :wink:

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Października 2004, 14:22:01 »
:aclap  :modlitwa hough crit! ..miejsce dobre ale usterka nie dokonca ta ;-) pokrywa nie latała ale wkładka wśrodku latała..jakoś sie lipnie trzyma jakiś bubel mi założyli...wypada nie trzyma sie itd. jakoś wcisnalem na tymczas...jak dla mnie nie ten typ.
ktoś na forum kiedys pisal ze sa rozne modele wkaldek 1.0,1.3 ,franc,japon,albo moze po po facelifcie...
dzis dzownilem do ASO mówią ze wszystkie wkladki sa takie same oprocz d4d. :|  :?:

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Października 2004, 14:24:25 »
Crit, wygraną w postaci czarno-białego telewizora będziesz musiał siępodzielić - od razu pomyślałem o filtrze  :)

Crit

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Października 2004, 14:41:20 »
Cytat: Hicks
Crit, wygraną w postaci czarno-białego telewizora będziesz musiał siępodzielić - od razu pomyślałem o filtrze  :)

dobra to ja bioręten piękny mahoniowy front i złote pokrętła a Ty resztę :-DD

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Października 2004, 15:14:13 »
nagroda bedzie przy pierwszej okazji .pokrętła zainstalujesz sobie u siebie w yarku;-)

czy pan z ASO ma rację? brzmi to logicznie ze wkladki są dla wszystkich yarkow maja taki sam rozmiar...ale jesli tak to czemu moja lata... :|

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Października 2004, 15:15:21 »
Crit zna sięna Yarisach lepiej niż jego konstruktorzy.  :athunbsup  :bbravo

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Października 2004, 15:25:40 »
Czekam drżąc na efekt Twoich poszukiwań  :wink:
Bo ja wiem z tzw. "własnej autopsji", że wkładka K&N dedykowana do 2NZ (czyli 1.3 przed FL) za ciężką choleręnie chciała sięzmieścić w obudowie 2SZ.
Czyli do twojego NZ pakowali pewnie wkładkęod SZ i w efekcie ta se latała.
Może Pan z ASO ma na myśli brak różnic w tym aspekcie między 1.0 i 1.3.
Ale o tym nie wie.  :D

Qnoor

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Października 2004, 19:55:18 »
eehhh... znowu sięnie udało... najpierw nie trafiłem poprawnej kombinacji w kumulacji a teraz jeszcze to... co za seria porażek...

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Re: Sk±d siê wzi±³ lekki basik w siliniku kto odgadnie ?
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Listopada 2004, 21:04:42 »
Cytat: Yaryś
Mianowicie zrobiłem przegląd w tym miesiącu. po przeglądzie silnik brzmiał jakoś bardziej rasowo, mianowicie basik 2,5-3,5 obrotów.. :shock: sobie pomyślałem,że może to kwestia oleju może wpłynąć bo przeszedłem na mobil..albo że może przepalił siętłumik, dodatkową informacja jest to, że  na biegu jałowym był raczej normalny dzwięk.
wczoraj samochodzik bo zjezdzie z krawęznika zabrzmiał prawie jak nym miał mugena ! :shock:   :wink:  no dobra basik wzrósł x2!

ja już wiem co to było i za chwilkępowiem  :wink:  ale na co byście obstawiali?

p.s. Hicks nie podpowiada :wink:
pozdro
Y

Hmmm, u mnie wlasciwie od nowosci silnik (szczegolnie zimny) troche wyje ok 3 kobr/min...Od 3,5 jest nawet jakby ciszej (a na pewno dzwiek przyjemniejszy dla ucha). Wersja 1,3 po FL. Wy tak nie macie?? Spytam sie na przegladzie w tym miesiacu...moze cos z tym zrobią.
Seat Leon Cupra :D

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Listopada 2004, 09:19:43 »
Sober jesli masz basik i nie masz dziurawego tlumika to polecam sprawdz czy szczelnie zamknieta jest wkładka w filtrze
wymienilem a lipną podróbiastą w kładkęw ASO wola.powiedzili żęWSZYSTKIE Yarisy 1.0, 1.3 po FL FR badz JP mają takie same wkładki! :o

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl