Autor Wątek: Podświetlenie  (Przeczytany 3656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arek_R

• Gość
Podświetlenie
« dnia: 23 Lipca 2007, 22:59:15 »
Witam
Sluchajcie wkurza mnie podswietlenie deski konkretnie zegarow w Camry nie wiem jak u was ale u mnie jest dosc ciemne kiedy powoli sie sciemna na zewnatrz w sroku bardzo slabo widac poziom paliwa i temperature slabo tez widac przebieg oczywisice im ciemniej tym lepiej widac ale ogolnie kicha. Pytam się bo może Camry tak ma i nie bede nie potrzebnie rozbieral tego.
Druga sprawa to przelaczniki nadmuchu te fajne przyciski maja pole ktore sie zapala jak dany jest wcisniety , w nocy nie podswietlaja mi sie. Przypuszczam ze powinny wiec pytanie jakie tam sa zaróweczki ktos wymienial  :huh:.
Pozdrawiam

owca

• Gość
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2007, 12:26:58 wysłana przez owca »

Undercover

• Gość
Odp: Podświetlenie
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipca 2007, 14:01:50 »
Po lewej stronie kierownicy jest pokrętło do regulacji natężenia oświetlenia deski rozdzielczcej. Masz je ustawione na maxa?

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lipca 2007, 16:25:46 »
Nie no na to to ja wpadlem mam na maksa , wydaje mi sie ze tam sa walniete jakies zaroweczki po weekendzie bede wiedzial .

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lipca 2007, 22:42:42 »
Mogą być też okopcone ze starości lub - i to proponuję sprawdzić na zegarku w camry - zakurzone jak jasny gwint. Po wytarciu kurzu z szybki zegara nawet MarcinM widzi która godzina :-)
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline Pawello_d

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Sierpnia 2007, 10:20:39 »
Witam :-) na wstępie chcialem sie z wami przywitac poniewaz jest to moj pierwszy post . mam juz kilka lat na karku i postanowilem wreszcie kupic auto w ktorym nie wygladam jak gowniarz (bez urazy dla mlodszych odemnie ;-) ) zaszalalem i kupilem cudne auto (wiadomo jakie). Jak to bywa postanowilem troszke go odswierzyc poniewaz ma juz kilka lat, roboty bylo niewiele ale mam kilka pytan odnosnie oswietlenia w srodku (dlatego pozwolilem sobie podpiac sie do tego postu ). potrzebuje dostac sie do stacyjki w najmniej inwazyjny sposob bo wydaje mi sie ze jest podswietlana ale niestety nie mam pojecia jak sie tam wymienia zarowke oraz pytanie drugie : gdzie mniejwiecej znajduje sie alarm oraz sterownik centralnego zamka ? moje auto to camry v6  xle z 1992 r. wersja amerykanska. bede wdzieczny za porady ;-)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Sierpnia 2007, 19:37:38 »
ściągasz zaślepkę wokół stacyjki, i będziesz widział spaloną żarówkę :)

pzdr
3VZ.pl

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Sierpnia 2007, 20:55:22 »
Dzis rozebralem zegary i sterownik o nawiewu i klimy , okazalo sie ze zaroweczki sa poprzepalane , samo rozebranie zajelo mi 15 minut dzieki wskazowka z TKP. Pod szkielkiem zegarka oczywiscie warstwa kurzu tak jak sugerowaliscie wczesniej. Ogolnie podswietlenie jest fajne i dobrze nadaje sie do tuningu bo kolor zalezy od zaroweczki co nie jest stosowane np w niemcach. Zastanawiam sie czy nie zmienic podswietlenia na bardziej agresywny np niebieski albo czerwony ale musze sie z tym przespac , ta zielen jednak dziala kojaco  :laugh:.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Sierpnia 2007, 21:39:10 »
Nie przesypiaj sie tylko poszperaj w TKP. Spedzilem kiedys dwa dni na robieniu niebieskiego festynu w środku camry a potem 4 godziny na powrór do seledynowego 'defaultu' :D
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl