Autor Wątek: Lampy europejskie  (Przeczytany 3413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

millew

• Gość
Lampy europejskie
« dnia: 26 Lipca 2007, 13:47:00 »
Na początku witam wszystkich forumowiczów i od razu zwracam się z pytaniem.
Stałem się kilka dni temu posiadaczem Camry 2,4 automat rok 2005 w wersji USA i od razu pojawiła się problem lamp przednich. Nie nowina bo wiadomo było że trzeba będzie wymienić, ale nowina że dostanie ich to coś w stylu znalezienia . Wykonałem kilkanaście telef. po firmach z netu od części i nic, allegro też zawiodło :(
Oczywiście oryginały w salonie są za 1 tyś/szt, ale czy też istnieją inne może jakieś zamienniki?
Liczę, że może staży wyjadacze posiadają wiedze gdzie za nimi chodzić. Jeżeli ktoś mógłby dać jakiś wskazówkę czy kontakt będę wdzięczny.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
jacek

olo23

• Gość
Odp: Lampy europejskie
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lipca 2007, 14:32:23 »
Ja tez mam wersję USA i lamp nie zmieniałem. Amerykanów nie oślepia to i w europie wielkich szkód nie narobi  :-) Przegląd samochodu u znajomego mechanika a jak nie znajomy to za flaszkę podbije. Policja podczas kontroli nie powinna mieć "ale" bo przecież toyota to japończyk  :wink:
Gratuluję zakupu i zdjęcia do galerii poproszę...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2007, 19:38:34 »
oślepiać nie będą, tyle że pobocza nie będzie widać, wobec czego :

1) czy zwiększone prawdopodobieństwo trafionego pieszego w nocy jest warte tych 2000  :huh:
2) jakim procentem ceny całego auta są 2 lampy  :huh:

wydaje mi się że jeśli ktoś kupuje rocznik 91 za 5000, to 1500 za komplet lamp jest ceną chorą, ale przy wartości rocznika 2005... no sam sobie odpowiedz ;)

pzdr
3VZ.pl

robertog

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipca 2007, 21:15:33 »
zgadzam się z marcinm - jeżdżąc samochodem trzeba też myśleć o innych m.in. o pieszych :icon_police:

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lipca 2007, 21:34:00 »
i o tym , że można iść do pierdla przez odżałowanie paru groszy na światełka..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

millew

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lipca 2007, 10:14:29 »
Oczywiscie że "załatwienie" przeglądu jest możliwe i tak część robi (sam tak robie teraz do starego amerykana). i jest ok. jak ktoś zauważył drogę widać, nie oślepiają ale ....
Co może grozić jeżeli doszło by do wypadku (piszę czysto teoretycnie nikomu nie życząc z takimi lampami) jeżeli byłyby ofiary i policja skopowała że lampy są niewłaściwe?
Na pierwszy ogień pewnie leci wystawiąjący przegląd - ten może się wykręcić że na przeglądzie były właściwe lampy a po kierowca wymienieł sobie na takie.
No a co z kierowcą i włąścicielem auta? Czy ktoś ma jakiej informacje na ten temat?
pozdr. jacek

Admin

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Lipca 2007, 10:18:02 »
Oczywiscie że "załatwienie" przeglądu jest możliwe i tak część robi (sam tak robie teraz do starego amerykana). i jest ok. jak ktoś zauważył drogę widać, nie oślepiają ale ....
Co może grozić jeżeli doszło by do wypadku (piszę czysto teoretycnie nikomu nie życząc z takimi lampami) jeżeli byłyby ofiary i policja skopowała że lampy są niewłaściwe?
Na pierwszy ogień pewnie leci wystawiąjący przegląd - ten może się wykręcić że na przeglądzie były właściwe lampy a po kierowca wymienieł sobie na takie.
No a co z kierowcą i włąścicielem auta? Czy ktoś ma jakiej informacje na ten temat?
pozdr. jacek

kolega miał taki przypadek ze na łuku drogi walną sie z facetem z przeciwka. Gość sadził i wynioło go z zakretu. Policja dopatrzyła sie ze kolega miał zarówki 100w w lampach. Orzekli jego wine bo mógł oslepić goscia co przyczyniło sie sie do wypadku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl