Autor Wątek: Ave `01 problem z radiem - podłączenie  (Przeczytany 1581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mar_g

• Gość
Ave `01 problem z radiem - podłączenie
« dnia: 31 Lipca 2007, 21:10:21 »
witam,

w swojej Ave wróciłem z nagłośnienia niefirmowego na standard. niestety nie gra mi radio/cd - zero sygnału (poprzednie radio było wsadzone alpiny). mam wrażenie że poprzedni instalator obciął mi wtyczkę zasilającą w/w sprzęt. czy ktoś może pamięta czy w opcji std. w module tym z wyświetlaczem powinny być 3 wtyczki czy 2? u mnie to wygląda teraz patrząc z góry na ten element (przy wysuniętej lekko konsoli) że w pierwszym gnieździe nic nie ma, drugie i trzecie jest wtyczka. po piktogramach na obudowie wnioskuje że powinno być tam wsadzone zasilanie. ktoś wie? ktoś pamięta?

pozdrawiam

mariusz

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: Ave `01 problem z radiem - podłączenie
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipca 2007, 22:19:04 »
ja nie pamietam bo nigdy tam nei zagladalem w tym ave ale...

z tego co sie zorientowalem to wszystkie toyki maja raczej takie samo rozwiazanie jesli chodzi o zasilanie radyjek...

proponuje na samym wstepie sprawdzic czy 3cia kostka poprostu nie zawinela sie gdizes miedzy kablemi....
nie jest to napewno kostka zasilania, bo jka sam napisales radio alpine dizala normalnie....

podejrzewam ze byla tam zastosowana standardowa przejsciowka toyota > iso ktora wykorzystuje tylko dwie kostki fabrycznej instalcji..... (i kazde normalne radio bedize juz dzialalo...)

proponuje dokladnie to sprawdzic bo sam mailem taki przypadek ('zawieruszyla' mi sie ta kostak), a z tydzin temu taki sam przypadek mial inny user foru i po uwadze aby dokaldnie sprawdzil faktycznie znalazl 3cia kostke!!

inna sytuacja jesli nie byly uzywane przejsciowki a pocieta instalacja.....

sorrki za bledy i literowki...

pozdrawiam
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl