Autor Wątek: Kolejny sukces Toyoty!  (Przeczytany 3611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartek72

• Gość
Kolejny sukces Toyoty!
« dnia: 04 Sierpnia 2007, 11:54:36 »
A oto zestawienie najczesciej kradzionych w Warszawia aut  (pierwsze polrocze 2007r). - podane za "Motorem":

1. VW Passat
2. Toyota Corolla
3. Skoda Octavia
4. Fiat Panda
5. Toyota Yaris
6. Fiat Seicento
7. Fiat Punto
8. Peugeot 206
9.Toyota Avensis
10. Volkswagen Golf

Zauwazmy, ze oprocz tradycyjnie najczesciej kradzionych wczesniej Fiatow tylko Toyota wprowadzila do pierwszej dziesiatki 3 modele swoich samochodow. Ja osobiscie moge potwierdzic te dane - dwa lata temu skradziono mi jedna Corolle, a cztery miesiace temu probowano ukrasc druga (nieumiejetnie, demolujac ja totalnie w srodku - szkoda calkowita). Stracilem wiec cierpliwosc (zgodnie z haslem opisywanym na forum - "lubie Toyoty, ale one mnie nie lubia") i kupilem Peugeota. Moze sie zepsuje, ale przynajmniej mam wieksza szanse, ze mi go nie ukradna. :grin:
Tak na powaznie - nie dziwi mnie zwiekszenie sie liczby kradzionych Toyot, bo jest ich tez coraz wiecej na drogach. Najlepsze dane dotyczace kradziezy mozna by uzyskac wylacznie podajac procent ukradzionych samochodow danej marki w stosunku do ilosci wogole zarejstrowanych samochodow tejze marki.

tmtk

• Gość
Odp: Kolejny sukces Toyoty!
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Sierpnia 2007, 17:42:39 »

ciekawe czy policzyli zbiorczo model corolla, czy jakas konkretna generacja tak bryluje na "rynku"...

robertog

• Gość
Odp: Kolejny sukces Toyoty!
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sierpnia 2007, 12:28:57 »
pewnie jest tak jak z passatem i w większości są to starsze modele kradzione na części

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl