Autor Wątek: STAŁO SIĘ !!! :( GŁOWICA :(  (Przeczytany 12736 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eddie

• Toyot Spamer
Odp: STAŁO SIĘ !!! :( GŁOWICA :(
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Sierpnia 2007, 21:30:56 »
Marcin wymieniłem tylko  2 powody ( awarie) zwiazane z gazem . Głowica była smiec, gniazda wypalone- niewazne, Berlingo... wiekszosc czasu stoi w garazu, wiec nowej sondy nie bedzie, co niezmienia faktu ze bez powodu nie padła... Nie ma sensu znowu dyskutowac o tym. Ja gazu nie lubie Tobie  sie on oplaca. Przyjmuje to do wiadomosci .
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Sierpnia 2007, 21:37:29 »
no i wszyscy zadowoleni ;)

pzdr
3VZ.pl

etz257

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Sierpnia 2007, 07:26:42 »
Jest jeszcze jedna zasada tak samo z PB i LPG wszystko musi być dobrze wyregulowane!!! PB wiadomo fabryka ustawia i jest cacy a nie wielu gaziaży potrafi wyregulować instalacje prawidłowo a druga sprawa to silnik zasilany gazem jest bardziej czuły na źle wyregulowaną instalke i niedbałośc o regulwanie zaworów i ogólne serwisowanie jednostki napędowej.
Moje doświadczenia to:
1. FSO Truck - 160 kkm na LPG, w sumie 240 kkm na silniku a później został sprzedany ale nic prócz blachy mu nie dolegało.
2. FSO Polonez podobnie jak wyżej z tym że przy 240 kkm padła głowica, gniazda zaworów wydechowych całkowicie wypalone, moge podesłać fotki :) - po przełożeniu silnika że szrou za 150 zł śmiga dalej :) w tym wypadku zawory nie były regulowane na czas więc miało prawo szczelić :)
3. Camry 2.2 140 kkm na LPG (to co wiem :) ) i 260 kkm przebiegu który wskazuje licznik bo ile ma naprawde to nie wiem :) i narazie bez zarzutu.
Ale musze podkreślić że przy regulowaniu instalek wykazywałem duży upór i jeździłem po różnych gazownikach, ale było warto :)
Ale pewnie jakbym miał takie przykre doświadczenia to też nie wchodził w ten interes :) ale osobiście polecam LPG :)
Ale zawsze o

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl