Autor Wątek: słaba camry  (Przeczytany 3804 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
słaba camry
« dnia: 06 Sierpnia 2007, 20:03:18 »
witam mam mały problem otóz ostatnio zobaczyłem że moja camry straciła troche mocy jest mułowata na pb jest lepiej a na gazie to cienko, mam lekki wyciek oleju ale nie moge zlokalizowac skąd cały silnik od tyłu jest jalany,wcześniej padła mi uszczelka pokrywy zaworow która została już wymieniona byc może ten olej tam został sam już nie wiem co może byc przyczyno musze jeszcze sprawdzic jak jest z kompresjo. może z wac ktoś miał cos podobnego, w sumie to 2,2  nie rewelacja ale podczas wyprzedzania nie używam sporta itp. pozdr :-)

Arek_R

• Gość
Odp: słaba camry
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpnia 2007, 10:47:58 »
Tak , zacznij od kompresji w silniku 2.2 sprawdza sie ja bardzo szybko. Ale powodow moze byc wiele , filtry, swiece, kopulka rozdzielacza, bo jezeli jest mulowata na PB to znaczy ze to nie jest tylko gaz.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Sierpnia 2007, 14:51:05 »
zacząłbym od kompresji, a jeśli masz mokry tył silnika, to jest szansa że leje z kanałów olejowych ( wymyj, i zobacz za tydzień )

jeśli jest słaba, to może być dużo przyczyn - moja ostatnio przerywała na 5000 obrotów, okazało się że jednak filtr powietrza trzeba wymieniać :D po prostu zapomniałem :(

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Sierpnia 2007, 21:49:09 »
Niger,
a nie przewiózł Cię ktoś jakimś mocniejszym autem ? Może to jest wynik dostrzegania słabości 2.2 ? Wyjmij mikser od gazu, skasuj kompa, pojeździj ze 2-3 dni na PB i zobaczysz, ze świat jest kolorowy ;-)
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Sierpnia 2007, 13:30:58 »
ok tylko wytłumacz mi jak to wszystko zrobic? od czego zacząc i czy potem jest wymagana regulacja gazu?  pozdr

owca

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Sierpnia 2007, 16:37:09 »
ok tylko wytłumacz mi jak to wszystko zrobic? od czego zacząc i czy potem jest wymagana regulacja gazu?  pozdr

jak jak to zrobic ? Daj najlepiej zdjecie silnika.
- Odkrecasz obudowe filtra powietrza,
- odkrecasz mikser gazu,
- skrecasz wszystko znowu razem, dosztukowywujac pewnie kawalek rury gumowej w miejsce gdzie byl mikser
- odpinasz kleme akumulatora na 5 min i podlaczasz zapalasz i jazda

- nie wiem czy podrodze nie masz np klapek antywybuchowych - je tez trzeba wywalic
- ponowna regulacja gazu nie bedzie potrzebna, bo przeciez sie do niego nie dotykasz, pamietaj zeby najlepiej fizycznie odlaczyc przewody od reduktora lpg, tak zebys przypadkiem nie przelaczyl na gaz jak bedziesz mial mikser wiszacy np gdzies w powietrzu ;)

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpnia 2007, 13:39:48 »
owca myślisz że to coś pomoże? robiłeś już to? ale jak wyłączyłem ove driwe to teraz jest zupełnie coś innego na włączonym to jest zamulona a teraz ładnie lata i tak sie zastanawiam czy robic coś czy poprostu jezdzic na wyłączonym OD co myślicie? pozdr :-)

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Sierpnia 2007, 00:02:31 »
Jeśli jest tak jak piszesz to musisz zrobić tylko jedno - nauczyć jeździć się autem z automatyczną skrzynią biegów - tzn tak operować pedałem gazu, by skrzynia przełączała biegi kiedy TY chcesz a nie SKRZYNIA ;-)
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Sierpnia 2007, 19:55:58 »
teraz jest ok wiadomo że to automat i trzeba nauczyc sie i przyzwyczaic do jazdy. pozdr

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Sierpnia 2007, 21:35:24 »
Kiedys bylem przeciwnikiem automatu , kumple sie smieja ze prawie 200 koni w automacie i kreca glowa, a musze przyznac ze w manualnej skrzyni nie jest wcale latwo zmieniac bieki w wysokim zakresie autem zawsze szarpie, powiem ze dobrze operujac automatem mozna zdzialac duzo wiecej, oczywiscie wiadomo ze manual to manual, ale juz nie raz odstawialem na siwatlach niejednego golfa GTI albo audi coupe bylo widac ze odpadali przy zmianach biegu trzeba naprawde umiec operowac sprzeglem i galka zmiany biegow.
Fakt ze silnik 2.2 na tak ciezkie auto to nie jest zadna rewelacja ale da sie pojezdzic.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Sierpnia 2007, 19:16:06 »
zgadza sie ale co zrobic trzeba jezdzic dalej i na nic nie patrzec,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl