mam problem z dachem otwieranym ....gdy otwieram przyciskiem to prowadnice cofaja sie do konca lecz dach tylko sie opuszcza i nie jest ciagniety .. musze przesunac reka i jest otwarty natomiast zamykanie juz dziala czyli prowadnice pchaja dach az do calkowitego zamkniecia wlacznie z podniesieniem na koncu ... od samego poczatku (od kiedy mam to autko ) bylo to ale nie zagladalem z braku czasu ...teraz rozkrecilem wszystko doszczetnie i juz wiem ze po polaczeniu tych plastikow na prowadnicy z dachem dziala super ale to jest prowizorka tylko dla testow ... na rysunku wyglada to tak :

na niebiesko jest plastik na prowadnicy ... czerwona linia przerywana w powiekszeniu to czesc (ktora mysle ale nie jestem pewny) powinna byc poniewaz u mnie jest podziabane jakby ktos ulamal...
czy ktos to rozbieral i widzial jak ten plastik wyglada ... czy jest w ksztalcie "U" ?
moze jakas fachowa nazwa tego ? moze ktos ma cos takiego i chce sprzedac lub oddac albo wie gdzie dostac ? moze jakis rysunek z ksiazki gdzie to jest pokazane ?
teraz wygladam troche jak wiesniak ...wsiadam otwieram dach wysiadam pukam popycham i wsiadam znowu ... siara jak diabli ...pomozcie ...
dodano 21.08.2007r. - juz dziala niestety te plastiki sa na szynach ktore ciagna na stale a wiec trzeba wymienic cale ... u mnie sa polamane wiec zrobilem prowizorke i na razie nie ruszam ...jak sie rozpadnie cale to wymienie :wink: