Autor Wątek: Brak Mobila w ofercie ASO  (Przeczytany 9524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

somoza

• Gość
Brak Mobila w ofercie ASO
« dnia: 15 Sierpnia 2007, 22:56:26 »
Parę dni temu robiłem przegląd i okazało się że ASO Lublin nie ma w swojej ofercie oleju Mobil.Ma Castrola i ten ichi  Toyota Oil cos tam... ale Mobila nIe mają.
Stąd moje pytanie :wszędzie tak jest czy tylko w Lublinie tak wymyślili że Mobila niet.
A tak na marginesie to miły pan z serwisu chciał w E 12 po 90 000 wymieniać filtr paliwa...
Są fachowcy... :grin:

mefju

• Gość
Odp: Brak Mobila w ofercie ASO
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpnia 2007, 09:53:51 »
No coz... Np w niejakim Krakowie w Toyocie uslyszalem, ze Mobil jest olejem polecanym...

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2007, 10:44:02 »
No coz... Np w niejakim Krakowie w Toyocie uslyszalem, ze Mobil jest olejem polecanym...

Kwestia podpisanej umowy pomiędzy ASO a dystrybutorem środków typu OLEJ silnikowy.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpnia 2007, 23:28:39 »
A tak na marginesie to miły pan z serwisu chciał w E 12 po 90 000 wymieniać filtr paliwa...
Są fachowcy... :grin:
Ja słyszałem jak kierownik serwisu proponował klientowi do rocznego yarisa z przebiegiem 5 tys olej mineralny :? :|
Natomiast do aso wożę swojego mobila i nie wnikam czy mają go na magazynie czy nie  :azn:
E18_Prestige_MultidriveS

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Sierpnia 2007, 08:12:13 »

Natomiast do aso wożę swojego mobila i nie wnikam czy mają go na magazynie czy nie  :azn:

Od początku serwisowania robie podobnie :grin: tylko w książkę wpisują "olej klienta" :icon_pray:

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpnia 2007, 08:28:28 »
Zmieniłem mobila na valvoline i widać różnicę. Naprawdę. Są inne fajne oleje kanadyjski. Podobno BP ma teraz niezły. A swoją drogą zawsze kupuję olej osobiście przed wymianą. Różnie w tym naszym lubelskiem leją.

polszymon

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Września 2007, 16:28:43 »
a czy BP to nie castrol? to ten sam koncern

Jasiu

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Września 2007, 18:32:21 »
W Wawce leja Castrol, nie narzekam :laugh:

belgrano

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Września 2007, 10:53:57 »
Mobil nie podpisał umowy to nie maja proste, nie musza mieć:-)

Ankra

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Września 2007, 14:09:38 »
Zmieniłem mobila na valvoline i widać różnicę. Naprawdę.

Powiedz gdzie zauważyłeś różnicę i jak ja wypatrzyłeś, bo to bardzo ciekawe co mówisz.

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Września 2007, 15:49:09 »

Powiedz gdzie zauważyłeś różnicę i jak ja wypatrzyłeś, bo to bardzo ciekawe co mówisz.
na bagnecie nie mam czarnego syfu, poziom się nie zmniejsza, silnik ciszej pracuje

Puffy

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Września 2007, 18:17:48 »
W ASO Ukleja w Poznaniu mają pełną gamę Mobila,a co do Toyota oil to Pan powiedział,że to Castrol robi  :-o Ja zawsze przywożę swój olej (taniej wychodzi i mam jaki chcę,poza tym ciut na dolewkę zostaje),a przez szybę zawsze widzę,jak go wlewają do mojego auta  :-)
Poza tym nie jestem zdania, że Mobil jest najlepszy. Odkąd mam Shell Helix, zamiast Mobil 1, nie zużywa go w ogóle i mniej pali. Teraz mam Shell Helix Ultra Extra 5W30.

Ankra

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Września 2007, 14:41:46 »

na bagnecie nie mam czarnego syfu, poziom się nie zmniejsza, silnik ciszej pracuje
Wiesz na jeżdzę na mobilu i tez nie mam czarnego nalotu, moj kolega jeździ na Lotosie i też nie ma czarnego nalotu, poziom mamy od wymiany do wymiany bez dolewania taki sam, więc Twoje spostrzeżenia są raczej takie same jak nasze.
Pamietaj o tym, że marek oleji na świecie jest bardzo dużo, .... ale bazę do produkcji tych olejów produkuje na świecie zaledwie kilka firm.

Admin

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Października 2007, 14:23:56 »
Wiesz na jeżdzę na mobilu i tez nie mam czarnego nalotu, moj kolega jeździ na Lotosie i też nie ma czarnego nalotu, poziom mamy od wymiany do wymiany bez dolewania taki sam, więc Twoje spostrzeżenia są raczej takie same jak nasze.
Pamietaj o tym, że marek oleji na świecie jest bardzo dużo, .... ale bazę do produkcji tych olejów produkuje na świecie zaledwie kilka firm.

Fakt ale róznią sie ilościa i jakością dodatków. Osobiscie przetestowałem juz troszke oleji. Teraz mam zalanego Elf -a i z przykrością stwierdzam ze jest do kitu. Po 10 tyś zrobiła sie z niego woda. Dlatego wróce do Valvoline 15w60 i bedzie po problemie.
Co do Castrola np. to miałem okazje rozebrać silnik który jezdził cały czas na Castrolu RS. Takiej ilosci osadu to ja dawno nie widziałem, szkoda tylko ze to był mój silnik.
Jako ze Primcia ma napinacz łańcucha sterowany ciśnieniem oleju to bardzo szubko słychać jak olej traci własciwosci i zamienia sie w wode.

tmx

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Października 2007, 22:11:25 »
Ja leje BP 10w40 i jest ok - auto troche bierze a przy cenie 19zł z beczki biore  od razu na dolewki i wymiana za darmo.  Wole miec tanszy i wymienic co 8kkm niz podniecac sie mobilem i czaic sie do 15kkm jak robił poprzedni właściciel mojej e10. Razem z filtrem nippparts wszystko ponizej 100zł.
Używałem kiedy oleju comma i też był ok:) Troche mnie smieszy to rozczulanie się nad olejem - lac dobrą klase jakościową w dobrej cenie - a reszta bez znaczenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl