Autor Wątek: szrpanie silnika (F)  (Przeczytany 42780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: szrpanie silnika (F)
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Listopada 2010, 21:54:51 »
czysciłem przepustnice po odkreceniu jej, nawet kupilem uszczelke pod przepustice i pod silniczek krokowy, z tym, ze nie moge odkrecic tych srub. są powaznie zapieczone, bojes ie ze moze sie urwac główka przy próbie odkrecenia i bedzie nie fajna sytuacja. wiec ograniczylem sie do popsikania w kazdą dziure w przepustnicy preparatem do czyszczenia gazników.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #61 dnia: 25 Listopada 2010, 22:04:07 »
Tam się urwie. Opukać to delikatnie, zalać na jakiś czas WD i puści  :grin:

Offline musznik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Listopada 2010, 18:54:42 »
Wd malo pomoze.Zrob to tak jak ja to  zrobiem; potrzebny bedzie maly srubokret plaski z metalowym zakonczeniem, i delikatnie odezasz w koniec srubokreta malutkim mlotkiem, tak aby sruba krecila sie odkrowtnie do wskazowke zegara.Ja przy tej operacji nie zadrapalem nawet plastiku.kilka stukniec i po bolu:)
Carina 3s-fe!

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Listopada 2010, 19:08:55 »
Wd malo pomoze.Zrob to tak jak ja to  zrobiem; potrzebny bedzie maly srubokret plaski z metalowym zakonczeniem, i delikatnie odezasz w koniec srubokreta malutkim mlotkiem, tak aby sruba krecila sie odkrowtnie do wskazowke zegara.Ja przy tej operacji nie zadrapalem nawet plastiku.kilka stukniec i po bolu:)

Najlepsza metoda na problematyczne śruby-udar w łepek,podgrzanie lub zcięcie główki i wstawienie nowych wkrętów do kupienia w dobrym sklepie.

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Listopada 2010, 19:14:48 »
no tak tylko tam nie ma zabardzo miejsca na podgrzewanie lub inne kombinacje, ale powiem wam ze udalo sie odkrecic opukalem mlotkiem polalem wd i udało sie po kilku próbach ane nie puscilo srubokretem tylko takimi kombinerkami zaciskowymi. najwazniejsze ze poszlo. wg mnie nie bylo tam najgorzej brudno, ale wyczyscilem i zaraz bede skladal. porobie fotki to załacze moze jutro... i napisze czy to cos pomogło.

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Listopada 2010, 19:26:29 »
zdjecia zamieszcze w innym temacie ... mianowice przepustnica i silnik krokowy... tam moze kiedys innym sie sprzydadzą

czupryn

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Listopada 2010, 16:38:16 »
Panowie to jakas masakra,zaczelo sie od delikatnych szarpan a pozniej chodzil czasem na trzy gary,kupilem kable,swiece,palec i kopulke ale podruby i poprawilo sie lecz dalej szarpal,kable zaraz sie rozpadly wiec sie wku....m i zamowilem kable w ASO(470zl) i reszte czyli palec i kopulke(140zl).Teraz najlepsze w pudelku z kopulka za ktora zaplacilem 100zl byly kable i cewka (Denso),wymienilem wszystko na nowe i dalej chodzil zle,czyli to nie wina pradu lecz paliwa,wiec ostatnia deska ratunku czyli STP do czyszczenia ukladu i wtryskow i POMOGLO.Wydalem prawie 800zl i brak rezultatu a pomogl plyn za 25zl szoook.Jak mi nie przyjma tych kabli w ASO to sa do kupienia z paragonem z 24.11.2010 nie uzywane,nowe.Pzdr.
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2010, 17:16:59 wysłana przez czupryn »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Listopada 2010, 17:18:53 »
A dlaczego chcesz sprzedawać kable które wytrzymają dużo lat?

czupryn

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 30 Listopada 2010, 11:11:41 »
 Bo tak jak napisalem,w pudle z kopulka rozdzielacza byly nowe kable i nowa cewka wiec nie potrzebuje dwoch par kabli ale to juz nie aktualne bo kable przyjeli mi spowrotem,pzdr.

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 30 Listopada 2010, 18:17:34 »
To kable i cewkę + kopułkę miałeś za 100 zł ?

czupryn

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 01 Grudnia 2010, 10:58:19 »
Zgadza sie. <diabel>

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #71 dnia: 02 Grudnia 2010, 19:00:54 »
To miałeś prezent  :grin:

pawulon78

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Września 2011, 21:55:48 »
witam  prosze o pomoc mam carinke szarpie na gazie i na benzynie auto ma przebieg350tkm nowe swiece kable kopułka palec zapłon na stroboskop rozrząd idealnie szarpanie jest nie zawsze zazwyczaj w przedziale 1200 do 2000 obrt.już nie mam siły,na gazie nie da sie jechać bardzo słaba nie da sie przyspieszyć gaz brc sekwencja jak ktoś ma  jakies poysły prosze pisać dzieki

Zanim założysz nowywątek poszukaj na forum podobnych tematów.Wątki scaliłem.Miłej lektury ;-)
Rob...
« Ostatnia zmiana: 13 Września 2011, 22:05:28 wysłana przez Robsajson »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl