Autor Wątek: System audio w Cari E (F)  (Przeczytany 18802 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

shady

• Gość
System audio w Cari E (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Września 2005, 23:02:42 »
Cytat: Michal_P
widze ze masz rolety z tylu.
masz zdjecia jakies z rozlozonymi roletkami??:D

jak je ponownie zamontuje to przesle fotki.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Września 2005, 12:24:05 »
Cytat: shady
jak je ponownie zamontuje to przesle fotki
fotki są tutaj co prawda nie shady, -go tylko z mojego bolida ale są

a temat przenoszę do działu Car Audio
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwca 2007, 12:38:03 wysłana przez Miche »
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

wilsonik

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Września 2005, 09:22:55 »
Ja swoja instalacje do tylnych głośnikow pociągnąłem  środkowym słupkiem pod osłoną dzwigni zmiany biegow i dalej pod wykładziną. Trochę się z tym nameczyłem ale całkiem dobrze to wyszło. Poźniej pod kanapą pod bocznym słupkiem koło tylnych pasow, no i kable wychodzą w okolicy oświetlenia bagażnika. Dodam  że robłem to w liftbacku. Oczywiście można było to zrobić  ładniej, ale nie chciałem ciać plastikow.
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwca 2007, 12:39:17 wysłana przez Miche »

Offline Marcjan

• Toyot Pełzający
  • **
    • Projektowanie wnętrz
Odp: System audio w Cari E (F)
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Lutego 2006, 02:59:05 »
Hmm, lipa
Myśle sobie o zrobieniu na wiosnę głośniczków na tylnej półce w sedanie, ale to chyba nie jest łatwe w Carinie.
Trzeba byłoby poprowadzić ładne kable, a tu jak ktos pisa,l kable od 3-światał STOP przeszkadzaja
a co najgorsze pod tylna polka jest metalowy stelaz, widoczny od srodka kufra i chyba porzadne glosniki sie tam nie zmieszcza.
Marza mi sie na tyl jakies firmowe elipsy i co teraz?

Ponieważ temat nie był zdaje się ostatnio poruszany to proszę o zdjęcia, opisy i porady, kogoś kto w sedanie wstawił cokolwiek w tylna półkę lub tylne drzwi.

Pzdr
..:: Carina E 1.6/115HP/4A-FE+LPG'96r./ 146-250kkm/sed/Purplish Blue Effect ::..

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Lutego 2006, 00:07:04 »
Ogolnie nie polecam glosnikow na tyl a tym bardziej  pod szybe, za duzo ciecia balchy, jak koniecznie chcesz miec cos z tylu to w drzwi, na dole, niepamietam czy jest maskownica orginalna ale mozna zamontowac samemu, zrobic dytans ,male wygluszenie i tyle a jeszcze kable to juz progiem puscic.
ps.
Głosniki firmowe ( 16cm)kosztuja od 150-200zl ,w zestawie jest wszystko, czyli kable( nie wiem jak z dlugoscia) , sruby i maskownice. Nie kupuj buchemenow , firstow , afrad... cos takiego ,nawet ciezko nieraz wymowic

jamesbond

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Marca 2006, 20:30:04 »
Witam
Ja mam w sedanie elipsy 6x9 hertza dcx'y i chodzi to w miare przyzwoicie, choć tylna półka jest strasznie cienka i trzeba uważac z montażem. Polecam również od razu porządne wygłuszenie oraz usztywnienie w/w dykty. Kabelki spokojnie można poprowadzić progami jest tak tyle miejsca, że można pociągnąć 2 żyły po 10mm2. A co do przodu to jeżeli 16 to tylko zestaw odzzielnie z tweeterami na słupkach albo plastikach od lusterek. Powiem tak: elpisy mają zazwyczaj dużą efektywność ( dcx'y 95db) i przód bez wzmacniacza ginie i nie jest porządnie wysterowany. Nawet radio 4x50 odpada.

smq

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Maja 2008, 10:15:28 »
Witam,
Mogę was prosić o wrzucenie fotek z montażu głośników 6x9" w półce? bo powyższe linki nie działają ;>
Pozdro

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Września 2008, 22:20:28 »
Witam, chciałbym trochę ulepszyć CA w moje Cari. Na tą chwile wygląda to tak: drzwi przód-seria, drzwi tył-pusto,tzn nawet nie jest miejsce przygotowane pod głośniki i w cale mi nie zalezy żeby tam coś było. W półce mam jakieś 2 pioonery, nie za duże głośniczki-jeszcze po poprzednim właścicielu (czyli jakieś 8 lat juz są) ale dają z sebie wszystko. Radio mam Pioonera DEH6900ib. Co zrobić, kupić żeby wykorzystać możliwości radia? Teraz jak podkręcam na głośniej to niestety ale głośniki chrzęszczą. Chciałbym mieć ładny czysty bass i dobre soprany. Pleas dajcie znać jak to wygląda po Waszemu, fajnie byłoby gdybyście dali propozycje konkretnego zakupu bo ja się w tym temacie w ogóle nie znam. pzdr
Made in Italy

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Września 2008, 23:01:05 »
junior podaj budżet jakim dysponujesz
Najlepiej zainwestować w sprawdzone rozwiązanie:
Wzmak 4kanałowy - 2 kanały pod zestaw przedni i 2 kanały na suba.
A jak nie chcesz wzmaka ani suba to kup jakiś dobry zestaw odseparowany na przód o nie za dużej mocy a o wysokiej skuteczności, no i przede wszystkim wygłusz drzwi.
A tył zostaw najlepiej w spokoju :-)
Radyjko masz dosyć dobre moim zdaniem, więc jest od czego budować zestaw.
pozdro

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Września 2008, 20:03:10 »
Oko to co proponujesz na początku myśle byłoby ok tzn wzmak + sub i coś dobrego na przodzie. Jeśli możesz to daj przykłady z allegro i byłbym bardzo wdzięczny. Jak juz zobacze w jakich cenach się to kształtuje to pomyślimy dalej
Made in Italy

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Września 2008, 00:00:58 »
Ja mam zamiar złożyć taki zestaw:
EL-6 comp - już siedzą w drzwiach (na razie pod samym radiem):
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,233&kid=233&pid=1522

-wzmak: też u-dimension albo junior albo element:
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,233&kid=233&pid=1577

http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,28&kid=28&pid=908

-sub: zależy już od Twoich wymagań od dźwięku - mi nie zależy na jakimś głębokim basie, także chcę wsadzić coś 20-25 cm maks i chyba to będzie IT MDS08

Moim zdaniem powinno to grać całkiem nieźle za rozsądne pieniądze

Drzwi wygłusz dynamatem - różnica jest nie tylko w cenie.
Trochę tańszym rozwiązaniem jest stp ale mają je tylko w barierze dźwięku w wawie (prowadzą sklep internetowy więc bez problemu je kupisz)
pozdro

nowosz

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Listopada 2008, 10:56:01 »
A jest szansa ze opiszesz jak przebiegło zamontowanie, no i oczywiście czy jesteś zadowolony.
Pytam , bo przymierzam się do zamontowania jakiegoś fajnego zestawu. (brakuje tylko czasu).
W szczególności jestem ciekawy jak przebiegło wygłuszenie drzwi. (foto by się przydało)

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Listopada 2008, 23:52:23 »
Wygłuszenie przebiegło normalnie poza tym, że jedna z mat sinuslive które były wewnątrz drzwi i na otworach montażowych mi się odkleiła następnego dnia co zaowocowało tym, że ją wywaliłem i przykleiłem na jej miejsce dynamata.
Pare fotek:

Standard:   

zamontowane głośniki i częściowe wygłuszenie wnętrza drzwi: 

zaklejone otwory montażowe: 

faza prawie końcowa:   

tapicerka:   

nowosz

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Listopada 2008, 10:15:01 »
Super! dzięki wielkie za fotki. Teraz tylko muszę się zmobilizować i zrobić to samo u siebie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl