Autor Wątek: Potrzebne złącza ISO do CD SONY montowane do Yarka z '00 wersja japońska  (Przeczytany 1866 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline uniorek

• Toyot Leżący
  • *
Witam Wszystkich

Mam pytanko: :huh:

Otóż chciałbym zamontować radyjko w moim yarku (SONY cdx a-360 akurat jest promocja w MAKRO wiec kupiłem zawsze 100 taniej niz w sklepach www i allegro  http://allegro.pl/item241671471_sony_cdx_a360_nowosc_2007_pilot_fa_vat_k_ce.html) i nie wiem czy muszę kupować jeszcze dodatkowo jakieś kostki-kable ISO tak żeby pasowały do tego co mam w yarku. W zestawie z radiem są kable ale nie wiem czy wystarczą?
Innymi słowy czy kabelki w moim yarku będą pasować do tych z radia Sony bo nie chciał bym rozebrać deski i mieć "miłą"  :-o niespodziankę ze kable mi nie pasują.
Oczywiście szukałem w dziale ale nic nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jeśli chodzi o wersje japońską

Pozdrawiam i dzieki za informacje

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Potrzebne złącza ISO do CD SONY montowane do Yarka z '00 wersja japońska
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2007, 08:47:25 »
Witam.
Mam rolkę wersję jap. i musiałem dokupić złączkę ISO. Ale więcej na ten temat pewnie podpowie Ci Red Point

Pozdrawiam
Obi

mkr

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2007, 10:14:48 »
ja miałem wersję japońską i montowałem nieoryginalne radio. Potrzebujesz właśnie kostkę ISO, którą dostaniesz za 5zł w każdym sklepie car-audio. Jak im powiesz dokładnie jakiego masz yarka i jakie radio to Ci dadzą taką, która na pewno będzie pasowała.

Kabli Ci wystarczy, bo radio montujesz w tym schowku pod fabrycznym radiem, tylko pamiętaj o tym, ze radio MUSI mieć wyciąganą ramkę - bo z nią go tam nie wsadzisz. Tak samo wywalasz kieszeń SONY i przykręcasz do tego, co zastaniesz po rozbiórce konsoli :)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2007, 10:49:29 »
uniorek jesli 'szukales' w dziale car audio, to chyba 30 sekund, bo informacji na temat ISO > toyota jest baaaardzo duzo... - wiem bo zawsze cos mialem tam do wtracenia...

kupic muszisz przejsciowke ISO>toyota, ktora pasuje do kazdego modelu (u mnie smiagala w 2ch Y, teraz jezdzi w avensisie....)

proponuje raz jeszcze przejrzec dzial ca i zajrzec do mnie na strone bo tez jets to tam opisane...

pozdrawiam
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline uniorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Września 2007, 19:28:43 »
Już zamontowałem!

Dzięki wszystkim za wskazówki!

Troszkę się panel (ten za którym są schowane radyjka) mi porysował - ale na sieci wpadłem na panele dostosowane do radia nie fabrycznego - bo co teraz trzeba wozić 2 klocki - i nie ma już półeczki ;(
Jeden panel jest dostępny w ASO ma miejsce na podwójne radio cena 219 zł - masakra

Drug wychaczyłem na Ebay'u jakieś 120 zł wychodzi i ma miejsce na standardowe radyjko a na dole jest półeczka :)

Szkoda  :oops: ze w polce nie można kupić za rozsądną kaske takiego panelka.

Pozdrawiam wszystkich

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl