Autor Wątek: Jak zrobic zimny dolot do filtra w silniku 2.0 3SFE? (F)  (Przeczytany 51897 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FAWORYT

• Gość
Jak zrobic zimny dolot do filtra w silniku 2.0 3SFE? (F)
« dnia: 25 Czerwca 2004, 13:33:49 »
Oczywiście mowa o carince,bo to właściwe forum.Szukałem w starym forum,ale nic konkretnie nieznalazłem,więc,czy ktoś ma zimny dolot do puszki zrobiony?Albo chociaż zimny dolot do oryginalnego dolotu do puszki doprowadzony?Czy nieuważacie,że oryginalne miejsce chwytu strugi powietrza przewidziane przez producenta jest w miejscu już wystarczająco zimnym?Jeżeli nie,to jak to poprawić,mając na uwadze również to,żeby ten dolot niebył pozawijany jak wąż :) .Mam taką szpare,pomiędzy reflektorem ,a kirunkowskazem,jest ona średnicy,może 2 mm,a to trochęzamało,do doładowania dynamicznego(jakoś tak) w czasie wzrostu prędkości.Niemam LPG i niemam stożka,mam sportowy wkład w puszce.
Jakieś propozycje?Może ktoś ma i zdjęcie by wrzucił?tam jest bardzo mało miejsca i niewiem jak to zrobić....
Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelką pomoc
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2006, 13:05:17 wysłana przez Miche »

Ambrozy

• Gość
Jak zrobiÌ zimny dolot do filtra w silniku 2.0 3SFE? (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Czerwca 2004, 13:39:19 »
ehh ja bede dopiero w wakacje kombinowal .. mam teraz stozek przy oryginalnym dolotem .... Mozna akumulator do bagaznika przeniesc ;) .... albo zrobic dolot od dolu przez srodek .. tam jest troszke miejsca...

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Czerwca 2004, 13:47:12 »
popatrz z drugiej strony miedzy chłodnica i atrapą z tamtąd można. Można jeszcze kombinować z dołu z okolic zderzaka ale tu jest ryzyko wody u kurzu. Pozostaje jeszcze opcja najfajniejsza ale i najdroższa czyli zrobić wlot w błotniku dokładnie na wprost wlotu powietrza i tam połączyć.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2004, 14:01:15 »
kurcze ja tez o tym myslałem ale mam gaz i mixer chociaż gdzies sie kiedys pytałem i uznali ze ta dziura wystarczy na chyba ze wlot w błotniku byłby ok

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2004, 14:23:40 »
Cytuj (zaznaczone)
popatrz z drugiej strony miedzy chłodnica i atrapą z tamtąd można. Można jeszcze kombinować z dołu z okolic zderzaka ale tu jest ryzyko wody u kurzu.    

We wszystkim przeszkadza akumulator i reflektor,a atrapa i chłodnica?hmmm....niema szans,tam są dwie chłodnice,klaksony,niema miejsca poprostu.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Czerwca 2004, 14:29:50 »
Cytuj (zaznaczone)
.... albo zrobic dolot od dolu przez srodek .. tam jest troszke miejsca...

Jak ty to widzisz?Wydaje mi się,że wlot do puszki powienien być tam gdzie projektant do przewiedział,czyli przy błotniku,a nie z drugiej strony,chociaż tam może być więcej miejsca.
A jakby zrobić tak,zeby przedłużyć tą część co jest w błotniku tak,aby skierować ją na dół w strone zderzaka,żeby wlot powietrza był umiejscowiony gdzieś w pobliżu oryginalnego miejsca na halogen....,no tak,ale jak ja zobacze jak to miałbym zrobić.Na zawody pewnie bym wyciągnął kierunek i tam przedłużył dolot.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Czerwca 2004, 14:30:10 »
No to trzeba zastanowić sie nad błotnikiem. mam ten sam problem i siebi i chyba zrobie w błotniku

Janooop

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Czerwca 2004, 16:06:36 »
Jeżeli myślicie o rzeberkach w botniku to uwarzajcie bo często zamiast dawać powietrze tamto miejsce zastsa taka aerodynamika :)

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Czerwca 2004, 09:10:31 »
TZN przez srodek widzialem troche miejsca ale juz niepamietam jak to wyglądało ...

Hest jeszcze jedno rozwiązanie... Wlot w błotniku :roll:

szad

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Czerwca 2004, 09:13:28 »
lepiej sie zastanowic czy warto.. o ile wogole cos da to pewnie ze 2-3 kuce... a kosztowac bedzie troszke np sam stozek...

co do zalozenia, to mozna podciac swiatlo od dolu, ja tak zrobilem u siebie :D

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Czerwca 2004, 11:17:18 »
Cytuj (zaznaczone)
co do zalozenia, to mozna podciac swiatlo od dolu, ja tak zrobilem u siebie

od dołu nic nieda,prędzej,jak powiększe szczeline pomiędzy reflektorem,a kierunkowskazem,ale niewiem jak to będzie wyglądać,polukam i może coś zeszlifuje,ale to raczej zamało da

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Czerwca 2004, 11:47:07 »
hmmm a może tuż przy kierunku na błotniku -jest tam troche miejsca lub wlot na masce plus dolot(bedzie wygladał jak wersja Turbo  :D ) :lol:

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Czerwca 2004, 12:21:20 »
a nie lepiej z dolotem zejsc pod zderzak w sumie to powinno być łatwęwystarczy gietka rura i zamias ujscie za reflektorem sprowadzić je nizej ??

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Czerwca 2004, 14:05:00 »
ja niemam halogenów wiec tam wyprowadzenie tez wchodzilo w gre....

Wsumie przydalo by sie troche powietrza,.... powietrze ma jak przelatywac i wylatywac a gorzej z wlatywaniem

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Czerwca 2004, 18:16:56 »
jeśli już o zasyaniu rozmawaimy to nie ma jak dynamiczne doładowanie powiertzra(SRAT potocznie) jak jest ,m.in. w motorkach zasada jest prosta "im szybciej jedziesz tym szybciej jedziesz"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl