Autor Wątek: co bys wybral ?  (Przeczytany 2013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

seegi

• Gość
co bys wybral ?
« dnia: 22 Września 2007, 00:09:53 »
witam :)
przymierzam sie do zakupu glosniczkow do yariski. napewno bede kupowal system: mid-woofery w drzwi, wysokie zamontowane w podszybiu ( wszystko na zwrotnicach), ostatnio sluchalem roznych zestawow, i uwazam ze wspolosiowe nie zagraja nigdy, jak taki zestaw (midwoofer + wysokie osobno).

Napedzane beda pioneerkiem deh-p7300r, narazie bez wzmaka, ale w przyszlosci nie wykluczone ze zakupie.

Do wyboru mam zestawy:

1. caliber cce 6 - sluchalem ale brakuje im wykopu i trosze slabe w srednicy (chociaz porownywalem je z genesisami 3x drozszymi, wiec moze dlatego wypadly slabo)
2. jbl gto 6507  - sluchalem tylko w wersji 6537, mysle ze 6507 bedzie lepsza.. za nimi przemawia wysoka skutecznosc
3. Helix HXS 136 - nie sluchalem osobiscie, ale wiarygodna osoba polecala
4. Lanzar OPTI 6,1 - j.w
5. ewentualnie Hertz 165 ESK - sluchalem - woofery maja fajne, ale tweetery sa do [-]upy)

W przyszlosci doloze tylko wzmacniacz i delikatnego subka, ale narazie musi mi  to wystarczyc. Nie chce robic dyskoteki z auta, slucham roznej muzyki, a bardziej zalezy mi na jakosci dzwieku niz na glosnosci - chociaz zestaw musi miec "kopa" ! :D

Chcialbym poznac Wasze opinie - co byscie wybrali z powyzszych zestawow  lub moze cos z poza listy?!

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: co bys wybral ?
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Września 2007, 11:01:00 »
seegi sorki ze nie odpisywalem na PW

wedlug mnie napewno odpada pozycja 5 i 4 (jelsima byc tanio z Lanzara to tylko VX-6C - tylko tu bedize bardzo metaliczna gora.....)
seria OPTI lanzara 5-10 lat temu byla naprawde przyzwoita, natomiast teraz wszystko jest naprawde kiepsciutkie.... - firma w 100% postawila na bazary i co za tym idzie na wyglad.... - to moje zdanie...

pozycja 3 moze byc calkiem przyjemna (niestety tego konkretnego modelu nie mialem okzaji sluchac, ale wiem jak graja inne helixy...) - duzym plusem jest napewno to iz radio napewno siebie z nimi poradzi - nie sa zbyt wymagajace (to wnioskuje wylacznie z danych technicznych)

pozycja 2.... ososbieice nigdy nie bylem swolennikiem JBL'a, troche sie tego nasluchalem i jedyne co moge powiedizec to to iz jedyna konkretna seria JBL'a jest GTi..... - tych gto nie mialem okazji sluchac, ale kiedys testowalem starszy model, wlasnie na samym radiu i bylo bardzo  kiepsko....JEDNAK podejrzewam ze bardzo kiepsko bylo za sprawa tego, iz gralo to wlasnie z radia...
odnosze wrazenie ze przy zasilaniu tego wzmakiem moze sie wszystko diametralnie zmienic....

z pozycja 1 nigdy nie mialem kontaktu.....

podsumowuja....
jelsi masz zamiar chwilke pograc na radiu a potem NAPEWNO kupic wzmak to warto chyba kupic JBL.... (na poczzatku bedize slabo, ale skrzydła rozwina jak podepnie sie je pod wzmaka - bedize podwojna radosc!;) - najpierw ze cos gra, a potem ze gra lepiej!;))
jesli jednak sa jakiekolwiek wachania odnosnie zakupu wzmaka to proponuje helixy...

sorrki za literowki...

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

dora

• Gość
Odp: co bys wybral ?
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2007, 14:24:23 »
Helix Dark Blue 62, są super za cenę ok.240zł(z fakturką :laugh:).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl