Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
Camry
(Moderator:
marcin
) »
Wątek:
Stało się maglownica chyba poszla.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Stało się maglownica chyba poszla. (Przeczytany 5267 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Arek_R
Gość
Stało się maglownica chyba poszla.
«
dnia:
22 Września 2007, 16:54:41 »
Witam
Mam problem dzis jechalem nagle uslyszalem jakis stuk i na kierownicy pojawil sie kilkucentymetrowy luz, luz taki ze jak skrecalem kołem ta przez chwile uklad nie reaguje po czym lapie. Otworzylem maske poprosilem kogos o pomoc ruszal kierownica i okazalo sie ze maglownica przesuwa sie jakies 2-3 cm zanim sie zablokuje i zaczyna pchac kola. Nie wiem co sie stało przypuszczam ze jakas sruba mocujaca poszla , moze cos inneg czy ktos ma z tym doswiadczenie. Tak na marginesie mimo tego w samochodzie nie slychac zadnych uderzen nic gdyby nie ten luz nic bym nie wiedzial.
maniek_ls400
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #1 dnia:
22 Września 2007, 22:25:58 »
Tzn silenblock maglownicy czyli guma mocująca maglownicę do sanek pod silnikiem (chyba z 80PLNów w ASO).
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..
Arek_R
Gość
Odp: Stało się maglownica chyba poszla.
«
Odpowiedź #2 dnia:
23 Września 2007, 11:13:15 »
Jesli to tylko to fajnie. W poniedzialek jade do mechanika zeby obejrzal.
Arek_R
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
24 Września 2007, 14:02:08 »
I jednak fajnie nie jest chwytak maglownicy jest pekniety i cala maglownica lata. Przy okazji mechanicy mowia ze w Camry to nie nazywa sie maglownica tylko prowadnica kierownicy
teraz zostaje mi wymiana maglownicy czy ktos wie gdzie moge takowa kupic ??. Na allegro nic nie znalazlem
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: 24 Września 2007, 14:05:57 wysłana przez Arek_R
»
AGILESS
Gość
«
Odpowiedź #4 dnia:
24 Września 2007, 18:09:33 »
Cytat: Arek_R w 24 Września 2007, 14:02:08
Na allegro nic nie znalazlem
Pozdrawiam
Pytaj tych którzy mają camry na części, na pewno Ci sprzedadzą np:
http://moto.allegro.pl/item244671932_toyota_camry_3_0_v6_95_wszystkie_czesci_drzwi.html
Pozdrawiam i powodzenia
marcin
Moderator
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #5 dnia:
24 Września 2007, 19:21:08 »
od razu dodam że tanio nie będzie... pytałem do mnie :/
pzdr
3VZ.pl
Arek_R
Gość
«
Odpowiedź #6 dnia:
24 Września 2007, 20:20:07 »
Tanio nie bedzie tzn ile , ja spodziewam sie ceny z poziomu 1k zl mam nadzieje ze nie bedzie drozej :( ostanio znalazlem do camry z 2007 za 1100 wiec chyba nie bedzie tak zle.
Arek_R
Gość
«
Odpowiedź #7 dnia:
24 Września 2007, 21:14:45 »
Mam pytanie czy maglowanica czy tez prowadnica jest taka sama w silnikach 1MZ i 3VZ i czy jest roznica w wersjach amerykanskich i europejskich bo jest kilka autek ale wiekszosc amerykanow czy tez kanadyjczykow.
AGILESS
Gość
«
Odpowiedź #8 dnia:
24 Września 2007, 23:44:10 »
Maglownica jest taka sama we wszystkich modelach, natomiast jeśli kupisz maglownicę od silnika 2.2 to będziesz prawdopodobnie musiał wymienić lub wykręcić o 3mm drążki kierownicze ponieważ przy silnikach 3.0 są dłuższe. Po wymianie maglownicy mimo wszystko nie minie Cię wizyta na geometrii i zbieżności.
Na PW wysyłam Ci schemat.
Pozdrawiam
Arek_R
Gość
«
Odpowiedź #9 dnia:
25 Września 2007, 13:21:09 »
Maglownica juz jedzie cena 450 plus przesylka nie jest zle narazie . Potem zobaczymy znalazlem camry taka jak moja wiec czesci beda pasowac.
Sergiusz
Gość
«
Odpowiedź #10 dnia:
18 Października 2008, 14:26:13 »
Co zrobić z cieknącą maglownicą? Mianowice ubywa płyn od wspomagania. Wyciek jest z maglownicy z lewej strony (od kierowcy). Uszkodzona jest również z tej strony gumowa osłona. Ciekło już dłuższy czas (ok 100ml na 3 miesiące) lecz w ostatnim czasie wyciek znacznie się powiększył (pojawiła się plama oleju pod samochodem). Co w tej sytuacji powinienem zrobić? Regeneracja? Dolać środka do uszczelniania? Szukać używanej? Czy istnieją zestawy do regeneracji maglownicy?
Samochód to Toyota Camry 1997r 2,2 wersja amerykańska?
Czy maglownica w poprzednim modelu (do 1996r) camry była inna? Czy w wersji trzylitrowej była taka sama maglownica?
Pozdrawiam
Cześć.Czy w camry 3.0 94r. montowany był jeden rodzaj sprężarki klimatyzacji?Jeśli tak to może ktoś zna jej numery?
Przed założeniem nowego tematu proszę użyć opcji "szukaj".
Watki scalam.
Szymon14
«
Ostatnia zmiana: 22 Października 2008, 11:29:23 wysłana przez SZYMON14
»
Camry 2.2
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #11 dnia:
20 Października 2008, 04:49:15 »
Witaj,
Uszczelka jest wytarta zpowodu uszkodzonej oslony zewnetrznej.Najprosciej jest sie udac na zlom i wymontoiwac cala maglownice z tego samego roku albo 97-do 99.To bedzie napewno pasowac.Sprawdzic w Toyocie czy pasuje USA do Europy ale zdaje sie nie powinno byc problemu.
Dygresja-zmienialem pas lewy bezpieczenstawa z przodu.Wersja USA i wiecie ze Europa nie pasuje,trzeba brac caly kompletny z zapieciem wtedy pasuje.
Powod zmiany byl zmechacony na kancie udolu .Niestety takowe nie przechodza przez roczna kontrolke unas.Zawczasu wymienilem i nie bylo problemu.
Pasuje od 92 do 96 wszystkio jedno czy 2.2 czy 3.0.Bylem na jednym zlomie i mieli az 9 Camrzyczek od 96 do 2000.Z tej co bralem to bylka piekna 3.0 w skorze.az serce bolalo ze to zostalo juz wyrzucone.Niestey chca duzo za skore.
Pzdr.Camry 2.2
Cześć.Czy w camry 3.0 94r. montowany był jeden rodzaj sprężarki klimatyzacji?Jeśli tak to może ktoś zna jej numery?
«
Ostatnia zmiana: 22 Października 2008, 11:28:50 wysłana przez SZYMON14
»
blakblak
Gość
«
Odpowiedź #12 dnia:
20 Października 2008, 14:12:54 »
czy moglbys przy okazji napisac gdzie masz taki szrot, na ktorym jest 9 camrzyc i mozna cos wygrzebac?
pzdr.
marcin
Moderator
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #13 dnia:
20 Października 2008, 15:18:18 »
Zestaw do regeneracji ok 400zł w ASO ( wszelkie uszczelnienia ).
O ile dobrze pamiętam, leży mi taki na półce - napisz PW, podaj VIN, sprawdzimy, czy będzie pasował.
pzdr
3VZ.pl
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
Toyota Klub
»
.: GARAŻ :.
»
Camry