przegladalem sobie dzis instrukcje z mojego radyjka (pioneer deh-p7300r) i bardzo zaciekawila mnie jedna sprawa :

Zaczalem sie zastanawiac co to znaczy - wychodzi mi na to ze tylne kanly mozna zmostkowac, zaciekawilo mnie to az bardzo, ze zaczalem szukac po necie, niestety znalazlem jedynie calkiem sprzeczne opinie (chociaz wiekszosc toerii potwierdza, ze wysokich modelach pioneer'a mozna bylo mostkowac tyle kanaly).
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic715673.htmlRadyjko ma dosc dobrze rozbudowane mozliwosci sterowania sub'em, od filtrow gornoprzepustowych, odwracania fazy, pobicia, obcinania niskichczestotliwosci dla glosnikow "przednich" itd , ponizej zamieszczam obrazki czesci instrukcji dotyczacych sub'a.

Co o tym sadzicie ? slyszal ktos cos na ten temat ?
Nie chce eksperymentowac, ale wydaje mi sie ze mogloby takie rozwiazanie zaspokoic moje potrzeby odnosnie audio w moim aucie. Jestem na etapie wyboru systemu glosnikow przednich (midbas+tweeter ze zwrtonica), do tego (jakby sie dalo) dolozylbym mini sub'ka pod fotel - bez wzmaka - o ile udaloby sie zmostkowac tylne kanaly. Niemusialbym ciagnac kabli do bagaznika, kupowac wzmaka itd, I tak nie slucham glosno muzyki. Wystarczyloby dobrac odpowiedni glosnik do budowy mini sub'a , glosniczek nie za duzy (zeby te 60W go ruszylo) ale zeby mogl podkreslic dolne rejestry, przeciagnal dolne granice przenoszenia calego zestawu o pare oktaw w dol