Autor Wątek: PRZEPŁYWOMIERZ  (Przeczytany 3413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ucybucy

• Gość
PRZEPŁYWOMIERZ
« dnia: 29 Września 2007, 13:18:05 »
Potrzebuje przepływomierz do camry 3.0 AT z 1992 roku. Ktoś wie ile to może ksztować i gdzie to można dostać?

owca

• Gość
Odp: PRZEPŁYWOMIERZ
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Września 2007, 14:31:24 »
Potrzebuje przepływomierz do camry 3.0 AT z 1992 roku. Ktoś wie ile to może ksztować i gdzie to można dostać?

za 450 zl sprzedaje gosc z otwocka, przeplywki po regeneracji. jak gdzies znajde jakis kontakt do niego to dam ci od razu znac

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Września 2007, 14:58:14 »
Sprawa nie jest pilna, ale auto na benzynie ma nierówne obroty i trzeba chyba wymienić przepływomierz. Jak jezdze na gazie to jest wszystko OK.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Października 2007, 21:27:36 »
ale warto zadbac o wymiane.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Października 2007, 12:56:43 »
Sprawa nie jest pilna, ale auto na benzynie ma nierówne obroty i trzeba chyba wymienić przepływomierz. Jak jezdze na gazie to jest wszystko OK.
A check Ci sie nie zapala (a spalanie  nie wzrosło o co najmniej o 1,5-2 l gazu?) bo dałbyś nr błędu to by było wsio jasne. Objawy nierównych obrotów mogą dotyczyć jeszcze sondy lambda (o ile ją masz - niestety nie wiem czy w 1992 r były montowane w Camry)
Pozdrawiam

Obi

owca

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Października 2007, 13:12:55 »
A check Ci sie nie zapala (a spalanie  nie wzrosło o co najmniej o 1,5-2 l gazu?) bo dałbyś nr błędu to by było wsio jasne. Objawy nierównych obrotów mogą dotyczyć jeszcze sondy lambda (o ile ją masz - niestety nie wiem czy w 1992 r były montowane w Camry)
Pozdrawiam

sondy lambda byly montowane w tych rocznikach (troche sobie nawet nie wyobrazam tego silnika bez niej)
przy przzeplywomierzu ktory dostal pare strzalow gazu nie zawsze zapali sie check engine, zapala sie tylko w scicsle sprecyzowanych sytuacjach - a bledne pomiary spowodowane np wygietym lekko ramieniem potencjometru (tego na gorze przeplwyki) nie zaliczaja sie do tych "sytuacji"

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Października 2007, 14:55:05 »
Jezeli gaz ci strzela to musisz zalozyc zabezpieczenie , ja zalozylem takie sprytne mianowicie mam dodatkowa klapke ktora kiedy cofa cie co kolwiek w tym wypadku wybuch zamyka sie ona po czym to cisnienie wychodzi przygotowanym otworem i nie dochodzi do przeplywomierza. Z tym ze faktycznie minelo kilka miesiecy i Klamerka nie strzelila ani razu.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Października 2007, 15:02:00 »
Gaz nie strzeli nigdy jeśli:
- mieszanka LPG jest dobrze ustawiona (wyregulowana instalcja) co 10-15 kkm
- czyste filtry powietrza i LPG,
- dobre świece - oryginały < 100kkm
- dobre kable WN
- wyregulowane zawory
Zrobiłem na I i II gen dobrze ponad 200kkm i miałem tylko JEDEN strzał (brudny filtr powietrza). Wszystkie klapki można sobie w buty wsadzić - nie zdążą spełnić swojej roli ponieważ nie są osadzone na mocnej sprężynie a wybuch gazu przemieszcza płomień z b.dużą prędkością, na którą 'magiczna klapka' nie zdąży zareagować.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Października 2007, 15:28:52 »
Zrobiłem na I i II gen dobrze ponad 200kkm i miałem tylko JEDEN strzał (brudny filtr powietrza). Wszystkie klapki można sobie w buty wsadzić - nie zdążą spełnić swojej roli ponieważ nie są osadzone na mocnej sprężynie a wybuch gazu przemieszcza płomień z b.dużą prędkością, na którą 'magiczna klapka' nie zdąży zareagować.
Tutaj nie ma co dyskutowac wszystko musi byc sprawne, ja osobiscie czuje sie lepiej z klapka choc tak jak pisalem u mnie nie ma strzalow bo wszystko wymieniam na czas.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl