Autor Wątek: Pompka wodna w Carinie E. (F)  (Przeczytany 15316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

anjuszka

• Gość
Odp: Pomka wodna w Carinie E. (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Kwietnia 2010, 08:42:31 »
Miał ktoś z Was problem z dobraniem odpowiedniej pompy?
Mam auto z 97 r. 1.6 16V kupione w salonie przez znajomego, czyli żadna kombinacja nie wchodzi w gre.
W sklepie dostałem na wszelki wypadek dwa typy zamiennika (Aisin) ale okazało się że żadna nie podchodzi. Trochę pogrzebałem w necie i tak po zdjęciach pasować powinna pompa z 1.8.

anjuszka

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Kwietnia 2010, 08:36:47 »
Okazało się jednak, że nie można dobrać zamiennika "bez obudowy" czyli drugiej połówki pompy, takiej aby pasowała do oryginału zamonowanego w samochodzie. Konieczna jest wymiana całej pompy. Oryginał w moim przypadku jest firmy SEM, zakładam AISIN, który w przypadku np. Suzuki jest oryginałem  ;-) Koszt zakupu kompletu poniżej 200 zł. 

czupryn

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Czerwca 2010, 18:05:12 »
Podaj gdzie kupiles  komplet bo dzis mialem dwie pompy niestety bez  podstawy i zadna nie pasuje a  swoja droga sprzedawanie tego elementu nie w komplecie to troche jak szukanie igly w stogu siana.Oryginal w serwisie 500zł

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Czerwca 2010, 06:22:27 »
Tak miedzy niebem a ziemia to pompe wody winno sie zmieniac za kazda zmiana paska rozrzadu i wtedy jest 100% gwarancji ze nigdy nie padnie.No co druga zmiane dla oszczednisiow.
Pzdr.A8 2,2

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl