Dodakowe obciążenie przez zbiornik to mit wśród mechaników..
No jakos musza tlumaczyc dlaczego cos strzelilo i musza wymienica albo poprostu musza wymieniac. Moj mechanik pod tym wzgledem jest fajny bo jak nie wiem dlaczego sie popslulo to nie opowiada bajek tylko rzoklada rece i mowi ze nie wiem, przynajmniej jest uczciwy ale zdarzylo mu sie tylko raz cos takiego przewaznie jak wyjmie czesc dokladnie obejrzy to jakas teorie wyglosi i jest ona sensowna .
rzeczywiście, dużych różnic nie ma - instrukcja obsługi pisze dla 3VZ 4,4 z filtrem, 4,2 bez filtra, napełnienie pustego układu 5,1 
pzdr
Hmmm wiesz chyba masz racje z tym 4.4 mnie sie cos chyba pomylilo ale sprawdze w domu co pisze jeszcze raz. Ale tak czy siak, fachowcy tam gdzie wymienialem oleja nalali za malo od 0.1l - 0.4l mimo ze im mowielm ze wchodzi wiecej i to wyjasnia dlaczego zapala mi sie kontrola na wzniesieniach. Oczywiscie przy zalozeniu ze te 4l to faktycznie 4 a nie 3.8 bo tak tez mi sie zdarzalo, w audi wchodzilo mi 3l wymienili olej po czym okazalo sie ze weszlo jeszcze 0,5l wiec cos slabe bylo to 3l.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drogi Arku_R proszę o nie pisanie postów "jednego po drugim" a używanie opcji "modyfikuj" - Twoje posty scaliłem.
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=15935.0
Szymon14