Autor Wątek: Camry jesienny przeglad  (Przeczytany 8477 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arek_R

• Gość
Odp: Camry jesienny przeglad
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Października 2007, 11:46:50 »
Dodakowe obciążenie przez zbiornik to mit wśród mechaników..
No jakos musza tlumaczyc dlaczego cos strzelilo i musza wymienica albo poprostu musza wymieniac. Moj mechanik pod tym wzgledem jest fajny bo jak nie wiem dlaczego sie popslulo to nie opowiada bajek tylko rzoklada rece i mowi ze nie wiem, przynajmniej jest uczciwy ale zdarzylo mu sie tylko raz cos takiego przewaznie jak wyjmie czesc dokladnie obejrzy to jakas teorie wyglosi i jest ona sensowna .

rzeczywiście, dużych różnic nie ma - instrukcja obsługi pisze dla 3VZ 4,4 z filtrem, 4,2 bez filtra, napełnienie pustego układu 5,1 :)

pzdr
Hmmm wiesz chyba masz racje z tym 4.4 mnie sie cos chyba pomylilo ale sprawdze w domu co pisze jeszcze raz. Ale tak czy siak, fachowcy tam gdzie wymienialem oleja nalali za malo od 0.1l - 0.4l mimo ze im mowielm ze wchodzi wiecej i to wyjasnia dlaczego zapala mi sie kontrola na wzniesieniach. Oczywiscie przy zalozeniu ze te 4l to faktycznie 4 a nie 3.8 bo tak tez mi sie zdarzalo, w audi wchodzilo mi 3l wymienili olej po czym okazalo sie ze weszlo jeszcze 0,5l wiec cos slabe bylo to 3l.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drogi Arku_R proszę o nie pisanie postów "jednego po drugim" a używanie opcji "modyfikuj" - Twoje posty scaliłem.
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=15935.0

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2007, 19:42:10 wysłana przez SZYMON14 »

ucybucy

• Gość
Odp: Camry jesienny przeglad
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Października 2007, 19:27:13 »
Maniek jak mozesz napisz mi prosze na e-mail jakis telefon do Ciebie. Mam do Ciebie sprawę.
ucybucy@gmail.com
sorry za zaśmiecanie tego tematu...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl