Autor Wątek: Dane techniczne  (Przeczytany 10853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Dane techniczne
« dnia: 02 Listopada 2004, 11:04:22 »
witam,
kto mi powie jakie konkretnie dane ma np., moja previa manual z silnikiem 2.4 z 96 roku.
Chodzi mi o moc, przyspieszenie i takie podstawy. Czy wszystkie previe maja 136 koni ?
pozdrawiam,
bartek

eltech

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopada 2004, 14:14:57 »
Cześć Bartek. Wydaje mi sięże każdy model miał nieco inne parametry. trzeba byłoby sprawdzić w książce. Jak sprawdzęto dam Ci znać

marekkub

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Listopada 2004, 23:14:49 »
Witam. Ogólnie rzecz biorąc to w  zasadzie w Previi "1"  jest jeden silnik ale wolnossący i turbodoładowany, tj. 138 lub 161 koni. Oczywiście jest jeszcze Estima niby to samo ale ....

Pozdrawiam
Marek

eltech

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Listopada 2004, 23:33:06 »
no właśnie, u japońców to "ale" może być całkiem odległe od poprzedniej wersji

marekkub

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Listopada 2004, 23:41:17 »
No po pierwsze kierownica po drugiej stronie i drzwi odsuwane a i chyba jest też disel. Zresztą popatrzcie http://uktoyotaestimasite.tripod.com/Models_&_Specs.htm

eltech

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Listopada 2004, 02:39:02 »
Marek, najstarszy model jaki tam znalazłem to chyba 92 r. A jaki urodzaj w przedniej konsoli. taki podobny do mojego to tylko jeden widziałem

gabrish

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Lutego 2005, 15:45:27 »
Z tego co znalazłem w necie wynika ze Prevka oferowana w Europie ma 2.4 16v i wszystkie mają nieco 130pare kucyków.Przyśpieszenie jest w okolicach 11-12sek do setki (katalogowe oczywiście bo masa wachała sięod 1600kg do ponad 1800kg w zależności od wersji) Był jeszcze diesel 2.2 bodajże. Jednak chciałem zwrócić uwagęna bezpieczeństwo.. :|  Niestety jest przepaść w danych w necie na temat rocznika 92' (taki posiadam) ale z tego co widziałęm to jedna gwiazdka na pięć z 40 mil/h dla kierowcy (kierownica wędruje bardzo w kierunku podsufitki :| ) Od 92 roku podobno była w europie montowana poducha dla kierowcy.Ja nie mam :( a 95' Prevka otrzymała już 3 gwiazdki za bezpieczeństwo kierowcy(w 93' kierownica nie wędrowała pod sufit przy czołowym) Jak ktoś jest ciekawy fotosów to niech wpisze: "previa crash" w jakąś wyszukiwarkęzagraniczną która ma opcje "zdjęcia"  Pozdrawiam...

eltech

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lutego 2005, 23:43:01 »
no to trzeba uważać na czołowe

gregmen

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Lutego 2005, 13:20:28 »
ja mam rok produkcji 1990, a co do zderzen czolowych, citroenem c5  gwiazdek ***** tez sie mozna zabic

eltech

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Marca 2005, 01:19:21 »
No ale fakt faktem że z przodu to zbyt dużo nas nie chroni

wilesco

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Marca 2005, 14:05:16 »
Witam,
Na gwiazdki bym raczej nie zwracał uwagi. Czytałem jakiś czas temu tekst o gwiazdkach NCAP. Czy wiecie że otrzymuje siętaką za zastosowanie sygnalizatora niezapiętych pasów bezpieczeństwa?? Co tak prawdęmówiąc nie ma żadnego wpływu na to w którym kierunku przemieści siękierownica po zderzeniu czołowym.
Na ebay.com jest do dostania sprężarka (supercharger) do previ. cena wywoławcza 300USD. Bijęsięz myślami :D
zobaczcie sami:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7961776383&category=33741

T.N.

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Marca 2005, 14:57:02 »
Faktycznie, gwiazdki to wabik dla czytelników popołudniówek i pism kobiecych. Ja proponujęraczej zwrócić uwagęna bardziej konkretne dane przedstawiane w testach zderzeniowych - siły działające na różne części ciała kierowcy i pasażera, zmniejszenie przestrzeni przeżycia, zachowanie elementów konstrukcyjnych, jak choćby kolumny kierownicy czy pedałów, skuteczność poduszek powietrznych, możliwość otwarcia drzwi po wypadku itp. Tego rodzaju lektura mówi już znacznie więcej i pozwala porównać skuteczność zabezpieczeń różnych samochodów w podobnych wypadkach

T.

gabrish

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Marca 2005, 14:16:10 »
Z tego co tu http://leszno.edu.pl/~matt5/crash/vany.html widać prevka nie jest najgorsza:)

eltech

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Marca 2005, 20:55:44 »
No właśnie Gabrish masz racjęnie jest jeszcze tak żle nie ma co nażekać

wilesco

• Gość
Dane techniczne
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Marca 2005, 08:31:32 »
Pontiac Transsport to auto z plastiku. Do takich testów powinni podstawić dwa identyczne auta. No chyba że sięmylę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl