Autor Wątek: Blaupunkt MP35 Camry i glosniki z tylu.  (Przeczytany 2475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barracuda

• Toyot Leżący
  • *
    • Moja muzyka
Blaupunkt MP35 Camry i glosniki z tylu.
« dnia: 07 Października 2007, 12:38:15 »
Witam. W mojej camry jak slucham plyt audio lub radiostacji na tym radiu jest tak, ze scena jest z przodu ( przy wyzerowanych ustawieniach) a z tylu jest tak jakby echo lub wybrane instrumenty. Mozna sie do tego przyzwyczaic, jakosc jest bardzo dobra. Jednak przy wiekszosci mp3, mam tak ze z przodu owszem graja fajnie ale pasazer z tylu ma juz kiepsko bo slychac jakby odciety sygnal zwlaszcza gore talerzy, z ktorymi mp3 najgorzej sobie radza i tak wychodzi z tych glosnikow jakas sieczka. Nie przy wszystkich mp3 tak jest ale przy wiekszosci. Stad moje pytanie: Czy wymiana glosnikow cos pomoze bo sa to firmowe od poczatku auta siemensy japonskie i moze maja taka charakterystyke ze nie nadaja sie do mp3 i maja odciete niektore wartosci lub sa jakos ustawione w systemie quadro (kiedys popularnym), czy moze to cos innego, ze na przyklad ktos w tym aucie kiedys zamontowal jakas kiepska zwrotnice (choc maloprawdopodone) ?

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
Odp: Blaupunkt MP35 Camry i glosniki z tylu.
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października 2007, 00:15:49 »
moze maja taka charakterystyke ze nie nadaja sie do mp3 i maja odciete niektore wartosci lub sa jakos ustawione w systemie quadro (kiedys popularnym), czy moze to cos innego, ze na przyklad ktos w tym aucie kiedys zamontowal jakas kiepska zwrotnice (choc maloprawdopodone) ?

hmmm.. głosnik sam w sobie nie ma możliwości wyboru co chce grać, a co nie :) Sprawdź ustawienia w radyjku, może dla każdego ze źródeł dźwięku (radio, CD, ewentualnie USB) masz inne ustawienie equalizera w radyjku.
Jakie masz radyjko? Ja w swoim Kenwoodzie muszę właśnie dla każdego źródła ustawiać osobno barwę dźwieku itp..

mkr

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Października 2007, 22:45:55 »

Jakie masz radyjko?
to chyba z nazwy tematu wynika ;)
Miałem to radio (Calgary MP35) przez 2 lata i nie zauważyłem podobnych objawów. Jakoś wielu ustawień tam nie było, więc nie wiem, co moze być przyczyną (4 głośniki blaupunkt w yarisie).

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Października 2007, 00:19:36 »

Jakie masz radyjko?
to chyba z nazwy tematu wynika ;)

słuszna uwaga @mkr, słuszna :D
co nie zmienia faktu, że jakieś cuda z nim się dzieją :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl