Autor Wątek: Glosniki z tylu.  (Przeczytany 3910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barracuda

• Toyot Leżący
  • *
    • Moja muzyka
Glosniki z tylu.
« dnia: 07 Października 2007, 12:55:11 »
Witam, wie ktos moze jak sie dobrac do glosnikow z tylu w sedanie? Podchodzilem do tego juz dwa razy od strony pasazera z tylu i od strony bagaznika i skapitulowalem. Od tylu sa maskownice i nieruchoma polka a od strony bagaznika za jakies zaspawane nakretki. Nie wymienialbym tych glosnikow bo to oryginalne japonskie siemensy ale wkurza mnie to ze (tylko wtedy) jak slucham mp3 to slysze jakis rodzaj sieczki - tak jakby mialy obcieta charakterystyke. Chce zamienic na jakies inne.

Arek_R

• Gość
Odp: Glosniki z tylu.
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Października 2007, 13:05:05 »
Nie wiem jakie mam glosniki , napewno orginalne. Dzwiek na mp3 jest super na cd - audio tez. Moze cos z radiem.

Offline barracuda

• Toyot Leżący
  • *
    • Moja muzyka
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2007, 13:11:55 »
Przy dobrze zrobionych mp3 graja swietnie. Ale i tak inna jest scena z tylu a inna z przodu. Tez tak masz ze glosniki graja tak jakby nie to samo, tylko podzielone sa na partie instrumantalne?

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Października 2007, 13:29:40 »
Z tyłu mocniej słychac basy w koncu za skrzynie sluzy bagaznik. Nie jestem audiofilem ale w porowaniu z audi gdzie mialem wypasiony zestaw Pioneer'a z glosnikami 3-droznymi to TOYOTA jest lepsza, teraz mam sprzet Sony dos dobry i wysoki model i naprawde jest super choc nie powiem zalozyl bym jeszcze wzmacniacz.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Października 2007, 18:30:13 »
ostatnio rozbierałem tylnio połke,musisz tylnie siedzenia polożyc i tam masz srobki które trzeba odkręcic,potem jeśli masz stop zdejmujesz osłone i praktycznie masz juz koniec. mi jeden głosnik spalił sie z tyłu wiec musiałem wyjąc go,mi zajeło to 10 minut inaczej nie wyjmiesz głośników

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Października 2007, 22:45:14 »
Po wykreceniu 2 srubek za siedzeniem trzeba odkrecic swiatlo stopu, polke lekko podniesc do gory i pociagnac do siebie to sie wysunie. Ja wymienialem glosniki na lepsze to dorobilem przejsciowki z MDF bo Toyota ma wlasne mocowanie

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Października 2007, 20:10:10 »
a masz jakiś rysunek? chodzi mi o mocowanie głośników i jakie wstawiłeś?

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Października 2007, 20:51:29 »

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Października 2007, 21:11:27 »
masz fotki głosników? jak grają ja coś szukam bo jeden mi głosnik padł tylni, :-)

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Października 2007, 21:58:22 »
Nie pamietam dokladnie ale chyba takie http://allegro.pl/item249642721_car_audio_400w_boschmann_g_9633s_6x9_4_way_gwar.html , graja bardzo ladnie ale nie na fabrycznym radiu. Fabryczne nie daje rady :)

Offline xmikolajx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Października 2007, 15:32:42 »
A jak sprawa wygląda jeśli chodzi o przewody?
Zastosowałeś większy przekrój czy oryginalne?
In (T) we trust.

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Października 2007, 17:07:05 »
Przewody orginalne, na glosnikach nie wykrecam duzo mocy bo od niskich mam skrzynie w bagazniku ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl