Autor Wątek: Rozrząd - trwałość paska + rolki/rolek  (Przeczytany 4197 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Rozrząd - trwałość paska + rolki/rolek
« dnia: 16 Października 2007, 13:23:14 »
Zainspirowany wczorajszą wymianą rozrządu (niestety z konieczności - wyjąca rolka GMB - przebieg od wymiany 74kkm) chciałbym spytać szanowne Koleżeństwo jak często wymieniacie swoje rozrządy?
Czy komuś udało się dojechać na zamiennikach do 100kkm? Jeśli tak, to na jakim zestawie paska/rolki?
I jeszcze jedno pytanie: czy rozrząd w 1,6 trzeba po jakimś czasie sprawdzić/wyregulować? 
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2008, 22:52:17 wysłana przez Miche »
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

broker2004

• Gość
Odp: Rozrząd - trwałość paska + rolki/rolek
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Października 2007, 16:24:46 »
Ja to tam nic nie wiem ale mój mechanik powiedział przy wymianie że jak dobre zamienniki by nie były to 60 tys i konieczna wymiana. W 1,6 chyba w miedzyczasie nic sie nie reguluje;)

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Października 2007, 17:13:14 »
Witam . Ja zmienilem po 90 tys . Wcześniej był wymieniany rozrząd w ASO tak że był orginał ( rolka Koyo a pasek Toyota ) . Taką rolkę też kupilem  a pasek Tsubaki ale ta rolka coś furkocze przy tys obrotów . Chyba podjadę do ASO niech posłuchają . ( Rolka w ASO 200 zł , pasek 150 zł ) Kupowałem z allegro a zakładał mi to jeden pan Kaziu i rozpiep... obudowę bo nie mógł odkręcic albo mu sie nie chciało koła od pompy , koniecznie odkręć bo nie zdejmniesz obudowy srodkowej w całości . Pozdro .

Offline sebo

• Toyot Leżący
  • *
Jaki pasek rozrządu kupić?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Marca 2008, 19:53:13 »
Pierwszy raz muszę wymienić rozrząd w mojej carince 2,0 GLI (3sfe) - co najlepiej kupić mitsuboshi czy gates?
A jakie rolki?  Dzięki z góry , pozdrawiam.

Watek scalilem. Miche
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2008, 22:52:40 wysłana przez Miche »

Offline piasek101

• Toyot Chodzacy
Odp: Jaki pasek rozrządu kupić?
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Marca 2008, 21:31:40 »
Nie wiem po co zakładałeś dwa wątki - szukajka też by pewnie coś wypluła.
Paski oba są dobre (chociaż w jakimś wątku - Avensis - było, że Gates się rozciągnął; ale może to pojedynczy przypadek).
Rolki : NSK; Koyo.

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Marca 2008, 14:17:54 »
Witam . Zracam honor rolce Koyo , świergolil pasek od alternatora ( pełno ziaren piasku ) . Pozdro .

Offline look

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jaki pasek rozrządu kupić?
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Marca 2008, 15:32:49 »
... w jakimś wątku - Avensis - było, że Gates się rozciągnął; ale może to pojedynczy przypadek

Mi "fachowiec" mówił, że warto sprawdzić naciąg paska rozrządu jak mi świergoliło w Carinie 1.6 po 40tys km od wymiany rozrządu.
Podciągnął rolkę i świergolenie zniknęło, a pasek i rolka były oryginalne z ASO.

suchy2004

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Marca 2008, 17:38:55 »
Wymieniłem pasek i rolkę po 90 tys po przednim właścicielu.Rolka Koyo i pasek Gates i lata jak narazie jak ta lala:D Cena po upuście 114zł.
Teraz przymierzam sie jeszcze do grubszej roboty wiec wymienię tez pompkę wody. U mnie tez turkocze, ale po grubszych oględzinach stwierdzam ze to ta rolka napinająca pasek klinowy.Ją też wymienię.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl