Autor Wątek: toyota.pewneauto.pl - dobre źródło zakupu Ave d4d kombi?  (Przeczytany 8536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

greg696

• Gość
toyota.pewneauto.pl - dobre źródło zakupu Ave d4d kombi?
« dnia: 25 Października 2007, 13:31:27 »
Zamierzam kupić 5-6 letnią Ave d4d kombi.
Szukam przede wszystkim na toyota.pewneauto.pl.
Czy to dobre źródło samochodów używanych? Czy korzystając z tego programu jest szansa na zakup pewnego i niedrogiego samochodu?
Czy rzeczywiście toyota.pewneauto.pl daje taką pewność, że auto jest sprawdzone i pochodzi z pewnego źródła?
Jakie są wasze doświadczenia?

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Odp: toyota.pewneauto.pl - dobre źródło zakupu Ave d4d kombi?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Października 2007, 13:37:38 »
Witamy na forum. Już kilka razy temat był poruszany na forum, np. TU, ale od tego czasu minęło trochę czasu, więc może się poprawiło

greg696

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Października 2007, 15:44:27 »
Także witam wszystkich forumowiczów,
Swoop, owszem czytałem ten wątek, ale ta historia zdarzyła się jakieś 1,5 roku temu, a innych dobrych lub złych opinii nie znalazłem na forum, więc pytam.
Będę wdzięczny za informacje i relacje Waszych doświadczeń związanych z toyota.pewneauto.pl.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2007, 16:11:25 »
Tutaj nic nie zmieniło się. Tak jak dawniej sprzedają auta bite szczególne te wstawiane z flot. Sprzedawcy wymijająco odpowiadają odnośnie bezwypadkowości auta. Jak chciałem wstawić  w komis lub pozostawić poprzednie auto w ramach programów pewne auto wcale nie byli zainteresowani. Twierdzili, auto wypadkowe, skąd taki przebieg nikt nie raczył  sprawdzić w bazie. Zaproponowali cenę dużo niższą niż rynkowa i to w dodatku po sprzedaży. Kupiec znalazł się sam i to bardzo szybko po ogłoszeniu w necie. Pojechaliśmy do tego samego ASO i tu specjaliści stwierdzili, że auto było serwisowane unich jest w 100% bezwypadkowe wcale nie sprawdzali grubości lakieru, przebieg wiarygodny pokazali kupującemu ostatni wpis w systemie. Sprawdzili zbieżność podłączyli pod kompa zainkasowali 250pln od kupującego i na tym koniec.

toyota.pewneauto.pl - to ściema jak w tytule wątku poruszanego na forum

greg696

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Października 2007, 14:13:21 »
Brak odpowiedzi. Hmmm, czyżby nikt nie korzystał z usług toyota.pewneauto.pl?  :oops:
Nikt nie może się pochwalić dobrymi lub złymi skutkami współpracy z salonami sprzedaży?

Nie znam się na samochodach na tyle żeby szybko i pewnie ocenić jego jakość i sprawdzić czy nie ma wad, które powinny samochód dyskwalifikować. Niewykonalne jest ciąganie ze sobą najętego mechanika. Poza tym trzeba go mieć.

Zadam więc pytanie inaczej:
Gdzie kupiliście swoje auta?
Gdzie zwykły zjadacz chleba (jak ja) może kupić Ave nie narażając się na kupno złomu? Jest takie miejsce?
Do tej pory myślałem, że toyota.pewneauto.pl jest programem, który zapewni mi zminimalizowanie ryzyka zakupu złomu. Czyżbym się mylił?

Offline sandr

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Października 2007, 15:26:00 »
Myślę, że nie ma pewnej recepty na bezpieczny zakup. Ja swoją Avkę nabyłem przy pomocy ... allegro.
Tzn. nie żadne tam "kup teraz", czy licytacja - ale, stworzyłem sobie bazę ofert ; rocznik, przebieg (:grin:), cena, wyposażenie itp., później telefon w garść i do dzieła.
Z marszu eliminowałem wszystkich ściemniających, typu:
"stan super, nie ma potrzeby podjeżdżać do serwisu - zaoszczędzi pan kilka stówek"
"po co panu VIN, jak pan kupi to sobie wszytko sprawdzi"
"ile kluczyków? nie wiem", "dokumentacja? - nie było", "roleta? - nie ma, ale można kupić taką za stówkę"  itp.
Pozostałych odwiedziłem osobiście (~1.500 km) i na tej podstawie dokonałem ostatecznego wyboru z którego jestem b.zadowolony. Niestety, odpadły wszystkie oferty autokomisów (rekordzista w tej dziedzinie, zachęcał bezczelnie w swojej ofercie do przyjazdu z próbnikem grubości lakieru - na miejscu, można było podziwiać składaka o różnych odcieniach na poszczególnych elementach, z pękniętym grillem i poprutą tapicerką siedzeń na dokładkę. Owo cudo miało mieć 58.000 km przebiegu...).
Zakup doszedł do skutku od osoby która sprowadziła samochód do kraju prawie rok temu (pełna dokumentacja + wyczerpująca informacja telefoniczna), mającej na ukończeniu budowę domu (byłem, widziałem) czyli ostre ssanie na gotówkę  :-).

« Ostatnia zmiana: 29 Października 2007, 15:28:12 wysłana przez sandr »

comora

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Listopada 2007, 22:43:13 »
a czy program dobreauto polega to sprzedaż samochodów, które są wymieniane w ramach obsługi flot (tak jak podobne programy na zachodzie)?

skori

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Grudnia 2007, 22:46:28 »
Ja w lipcu zakupiłem w tym programie Corolle E12 (auto po  firmie). Jak dotąd wszystko ok. Po zakupie sprawdziłem auto w niezależnym warsztacie i przez rzeczoznawce PZM pod kątem jakiś napraw blacharsko lakierniczych. Oba źródła potwierdziły bezwypadkowość auta. Wiem że da sie odpicować tak auto ze niełatwo się poznać ale w razie czego mam certyfikat na którym sprzedwca (T. Marki) oświadcza, że auto jest bezwypadkowe, co pozwal mi na jakies manwry jeśli by się okazało w ciagu roku ze coś z autem nie jest ok (było naprawiane).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl