Autor Wątek: Yaris + NX  (Przeczytany 10042 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FOKA

• Gość
Yaris + NX
« dnia: 04 Listopada 2004, 16:22:16 »
Witam!
Dzis zalozylem sobie NX Incognito.
Koszt to 950zl instalacja plus 350zl za montaz + pomiary na hamowni.
mam zalozona dysze "20".
Na hamowni wyszlo 75(87)KM i 95(117)Nm

Jackal

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Listopada 2004, 16:25:49 »
Hmm wypada chyba pogratulować kolejnego stopnia tuningu  :athunbsup

A ile będzie Ciękosztowało ładowanie/wymiana butli z azotem ???? Na ile strzałów starczy jedna butla ??

Kohoshi

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Listopada 2004, 16:27:42 »
I jak bryka "bryka" ?
Podejrzewam że mi butla starczyłaby na 1 wieczór :)
A czy od częstego używania może popłynąć silnik?, są jakieś obostrzenia dotyczące użytkowania ?

Jackal

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopada 2004, 16:31:54 »
Cytat: Kohoshi
Podejrzewam że mi butla starczyłaby na 1 wieczór :)

Chyba lansowałbyś sięna promenadzie stojąc przy furce ;-) Jedna butla to tylko max 30 minut frajdy. Strzał za strzałem + pranie spodni zanieczyszczonych z wrażenia.

A na poważnie, Foka zapodawaj info co jaki, gdzie, na ile starcza, jakie wrażenia, i to o co pytał Kohoshi.

Ambrozy

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Listopada 2004, 16:32:10 »
Super..

Gdzie robiłeś?

FOKA

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Listopada 2004, 18:26:53 »
no to odpowiadam :-)
Jackal: 40zl ladowanie butli, starcza na 10-15 strzalow po ok. 20s
Kohoshi: no wiec jak przegrzejesz silnik to mocno wplywa, ale jak rozsadnie uzywasz to mysle ze zbyt duzego wplywu nie ma. max styrzaly to tak 20s!
Jackal: troche czuc lepsze przyspieszenie, teraz to idzie cos w stylu yaris 1.3. zestaw zamowilem z usa, kumpel zaplacil kolesiowi kase a on mi wyslal.
Ambrozy: zestaw instalowalem w Łodzi w tuning Jędrasik.podliczyl mnie 350zl (montaż plus z 5 pomiarów an hamowni + ładowanie butli).
testowalismy na roznych dyszach (18,20,22) na 18 bylo 83KM 114Nm na 20 87KM 117Nm a na 22 88KM 117Nm, wiec juz wiekszego sensu nie bylo, mozna bylo zyskac jeszcze z 2-3KM ale niestety mieszanka juz bylaby kipesko i silnik pewnie grzalby, nie mam AFR wiec ciezko stwierdzic,Moze kiedys kupie sobie. moze ma ktos dore i tanio?:D

Bisua

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Listopada 2004, 19:01:54 »
Gratuluje Foka czy mozesz wkleić jakies wykresy jak to teraz hula :)

FOKA

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Listopada 2004, 19:05:45 »
niestety wykresown nie bralem od nich,tylko widzialem na monitorze

grzybek-r

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Listopada 2004, 19:06:17 »
szczerze to myslalem ze bedzie troche lepiej niz 1,3
no ale gratulacje masz teraz naprawde mocnego "litra"
RESPEKT

FOKA

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Listopada 2004, 19:09:09 »
no moze i ebdzie lepiej.znajomy ma incognito w punto, po wystrzelaniu jakis 10-15 butli zwiekszyla mu sie moc o 5KM:-) moze i u mnie tez tak bedzie.
moglbym dociagnac do 90KM ale to nie am sensu, pewnie bylaby za uboga mieszanka i przegrzewalby sie silnik. bez AFR nie da rady tego sprawdzic :(

FOKA

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Listopada 2004, 19:16:49 »
no cos w podobie 1.3 :-) podobna moc, choc 1.3 ma wiekszy moment o 5Nm, ale moj napewno lzejszy, bo mniejszy silnik i wersja base :)
musze popracowac jeszcze nad dolotem bo zauwazylem ze gdy zimniejszy silnik tym wieksza moc w yarisie, mysle nad zrobieniem wlotu powietrza w masce prosto na wkladke i moze zeby troche studzic silnik, ale to plany na rok 2005 :)

tomek_paseo

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Listopada 2004, 19:16:44 »
Gratulacje !
No to teraz, obok Kruchego mamy jednego z najszybszych Yariskow 1.0 :)
Mam nadzieje, ze bedziesz dzielil sie dalszymi doswiadczeniami dot. sprawowania sięi możliwości instalacji.
Kiedy będą pomiary g-techem ? :)
Z czystej ciekawosci chetnie poscigalbym sie z takim cudem, mogloby byc ciezko:)

FOKA

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Listopada 2004, 19:55:42 »
moze jutro.jak bedzie sucho to zmierze.teraz moze byc gorzej bo zimno jest a butla niestety lubi cieplo:)
noi mam fele 15.
ale na zime zakaldam 13 wiec bede szybszy, wtedy tez zmierze.
tomek_paseo mysle ze dalbys mi spokojnie rade, masz wiecej KM i Nm

FOKA

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Listopada 2004, 19:56:22 »
A co do Kruchego to juz ma ukonczone zakladanie turbo?ile wyszlo mu KM?

tomek_paseo

• Gość
Yaris + NX
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Listopada 2004, 20:51:26 »
Cytat: FOKA
A co do Kruchego to juz ma ukonczone zakladanie turbo?ile wyszlo mu KM?

Z tego, co mówił WWtcka, to jeszcze jakiś czas temu turbo dmuchało tylko 0,1 albo 0,2 bara. Docelowo, pewnie ma być koło 0,5 albo i lepiej. Niestety, nic mi nie wiadomo na temat pomiarów z hamowni, muszęprzeglądnac dokładnie wątek o uturbieniu, jeśli cos znajdę, to edytujęposta.
Co do ewentualnego wyscigu, to nie byłbym wcale taki pewien swego, wolępoczekać na Twoje pomiary G-techem :)
Małą skalą porównania może być fakt, iż ścigałem sięjuż z Yarisem 1.3 (10,02 do setki na 16-tkach) na dystansie mniej wiecej 300-350 metrów. Każde jednak auto ma swoją specyfikęi inaczej jezdzi.
Mam nadzieję, że Twoje NX będzie sięswietnie sprawować !
P.S. Czy instalacjętaką, jak Twoja mozna zdemontowac i przelozyc do innego auta? Jesli tak, to jaki byłby koszt takiej operacji?
Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl