Autor Wątek: Stukanie z tyłu z prawej strony POMOCY  (Przeczytany 6016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

greg112

• Gość
Stukanie z tyłu z prawej strony POMOCY
« dnia: 08 Listopada 2007, 13:55:47 »
Witam
Mam problem z TOYOTĄ  corollą model E11 rok 99/00. Sprowadziłem auto z niemiec około 8 miesięcy temu i mam problem z jakimiś stukami z tyłu z prawej strony w okolicach koła! Fachowcy wymienili mi już łożyska, amortyzatory, opony i nawet felgi... Czy ktoś spotkał się juz z takim czymś? Bardzo bym prosił o jakąś pomoc...
Stuki i takie lekkie buczenie zaczyna się już od bardzo małej prędkośći około 3-5 km/h. Nie mam pojęcia co to może być, auto jest napewno bezwypadkowe i ma przebieg 120 tyś km stan idealny. POMOCY
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2007, 14:45:29 wysłana przez Radex E9 »

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Stukanie z tyłu z prawej strony POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2007, 14:00:58 »
Witam
Mam problem z TOYOTĄ  corollą model E11 rok 99/00. Sprowadziłem auto z niemiec około 8 miesięcy temu i mam problem z jakimiś stukami z tyłu z prawej strony w okolicach koła! Fachowcy wymienili mi już łożyska, amortyzatory, opony i nawet felgi...
Witam a miałeś wymieniane łączniki stabilizatora razem z gumami??

P.S. Zobacz archiwum na temat łączników i stuków
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2007, 14:45:39 wysłana przez Radex E9 »
Obi

greg112

• Gość
Odp: Stukanie z tyłu z prawej strony POMOCY
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2007, 16:33:41 »
To napewno nie będą łączniki , to jest taki odgłos jakby coś tarło,(hamulce też sprawdzone) łacznik nie będzie stukał przy tak małej prędkości i na równej drodze. Ale dzięki za odpowiedż

Admin

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Listopada 2007, 11:21:52 »
Sprawdz osłone bembna. Miałem podobny proble, coś tarło potem stukało, okazało sie w sołonie bembna jest taka cienka blaszka która tworzy kołnierz. Zagieła sie i zaczeła ocierać o bemben. Zagieła sie dlatego ze bemben pekał :(

juras_ep4

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Listopada 2007, 07:23:49 »
Miałem tez dziwne odgłosy gdzieś z tylnych kół po wymianie szczęk w tylnych kołach. Jak zdjąłem bębny to wydawało sie wszystko dobrze a po założeniu i przejechaniu czasami 100 czasami 10 km odgłosy wracały. Okazało sie podczas kolejnego zdejmowania bębna ze odrywa sie cienki skorodowany kołnierz i z jego szczątek robiły się "kuleczki" które mieliły sie wewnątrz bębna. Więc wyciąłem cały ten kołnierz i sie uspokoiło.

kamkom

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Listopada 2007, 16:52:04 »
Te stuki nie wiążą się z żadną awarią zawieszenia.Winę za ten stan rzeczy odpowiada nie najlepsze wyprofilowanie rury wydechowej tłumika końcowego ,która stuka o podłoże lub o tzw.półramę tylnego zawieszenia.

Admin

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Listopada 2007, 13:13:58 »
Te stuki nie wiążą się z żadną awarią zawieszenia.Winę za ten stan rzeczy odpowiada nie najlepsze wyprofilowanie rury wydechowej tłumika końcowego ,która stuka o podłoże lub o tzw.półramę tylnego zawieszenia.
Jesli puka to znaczy ze albo masz wyciagniety wieszak albo gdzieś przywaliłeś rurą. Inaczej nie ma prawa stukać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl