Autor Wątek: napis CRUISE  (Przeczytany 11449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Seba_E007

• Gość
napis CRUISE
« dnia: 11 Listopada 2007, 22:34:35 »
Dzisiaj podczas jazdy w lekkim terenie (błoto) zapalil mi sie zielony napis CRUISE.
Moze mi ktos powiedziec co to znaczy? Czy RAVka D4D z 2004 roku ma jakis tryb/system terenowy? Moze VSC rozpoznal jazde w terenie po luźnym podłożu i automatycznie sie przelaczyl zeby wspomoc jazde w terenie?

Napis byl zielony wiec mysle ze nie oznacza usterki. Dodam ze napis CRUISE jest rowniez na dzwigni tempomatu ale nie wiem czy to jest ze soba powiazane. Z reszta nigdy nie udalo mi sie tempomatu uruchomic, nie wiem czy nie umiem czy nie dziala. Auto mam sprowadzone z Niemiec.

flux

• Gość
Odp: napis CRUISE
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Stycznia 2008, 07:56:25 »
"Cruise control" to po prostu tempomat. czyli jednak udało Ci się go włączyć.

pzdr.

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2008, 13:30:12 »
dokładnie, jest to tempomat !!

Seba_E007

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Marca 2009, 14:12:11 »
Napis sie zapala ale żadne ruchy dźwigienką nic dają więc chyba jednak jest cos nie tak z tym tempomatem :/

Adasko1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Marca 2009, 11:11:48 »
Po wciśnięciu hamulca napis powinien zniknąć - czyli zahamowanie wyłącza tempomat  :-)

Nie udało Ci się uruchomić?  :-) Przyciskiem "+" czy też strzałką w góre (nie wiem jak to jest tam zaznaczone) "dodajesz gazu" . Prędkość zmniejszasz analogicznie strzałką w dół/- . Tempomat wyłączasz wciskając hamulec  :-)

Spróbuj pobawić się tym nie w terenie, a na normalnej drodze  :-P

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Czerwca 2009, 12:11:37 »
naciśniecie hamulca nie powinno gasić napisu cruise tylko wyłączać tempomat, a to dwie różne sprawy

PozDRo
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl