Autor Wątek: podswietlenie zegarow w corolli verso  (Przeczytany 4101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline simper

• Toyot Leżący
  • *
podswietlenie zegarow w corolli verso
« dnia: 26 Listopada 2007, 13:41:28 »
witam
mam pytanie czy ktos wie moze czy istenije mozliwosc przelaczenia sily podswietlenia zegarow w corolli verso (04)?
od czasu kiedy jest u nas obowiazek jezdzenia na swiatalch cala dobe... ladnie podswietlone zegary po wlaczeniu swiatel automatycznie wlaczaja sie w tryb nocny:/ w sloneczny dzien szczegolnei wskazania komputera staja sie malo widoczne ...
w yarisie pamietam ze byl przycisk zmiany jasnosci zegara... czy ktos moze wie cos na ten temat ??

i mam jeszcze jedno pytanie troche z innej beczki... czy ktos wie cos na temat nawigacji satelitarnej w tym modelu ? dokladnie chodzi mi o to ze jest przycisk NAVI (nie wiem po co) i maly wyswietlacz... ale zobaczylem ostatnio takie zdjecie ...
http://p3.focus.de/img/gen/I/G/HBIGADsaGWU_Pxgen_r_400x300.jpg
i widac na nim monochromatyczna nawigacje
czy jest to tylko przygotowanie do nawigacji ? czy moze jest ta nawigacja tylko trzeba ja jakos wlaczyc ?:)

dzieki

Norbert

• Gość
Odp: podswietlenie zegarow w corolli verso
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Listopada 2007, 20:38:13 »
prawdopodobnie zegary przyciemniaja się tak jak u mnie w Avensisie lewym klawiszem przy prędkościomierzu (obok licznika przebiegu)Trzeba  przełączyć nim z przebiegu całkowitego w dzienny A ,a potem w dzienny B, aż wreszcze za trzecim razem pojawią się kreski. Wciśkamy  w tej pozycji długo, aż zmieni sie intensywnośc podświetlenia.

Offline simper

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Listopada 2007, 15:03:10 »
o widzisz:) to bedzie to bo widzialem te kreski ale nie pomyslalem ze to moze byc to :) dzieki wielkie
dzisiaj sprawdze czy dziala :)

darku

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Grudnia 2007, 22:04:55 »
To radio jest przygotowane pod  najzwyklejsza nawigacje, ale tylko przygotowane. Musisz dokupic okablowanie , antene gps i najwazniejsze to czytnik płyt (komputer gps). Pzdr. D.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl